ΠΗΛΙΟ

Κλειστά και σήμερα σχολεία στο Νότιο Πήλιο

κλειστά-και-σήμερα-σχολεία-στο-νότιο-π-913383

Πέντε ημέρες μετά την ύφεση της κακοκαιρίας κι ακόμη ο δήμος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση των μαθητών

Πέντε ημέρες μετά την ύφεση των καιρικών φαινομένων, στο Νότιο Πήλιο, τα σχολεία ακόμη δεν έχουν επανέλθει στην κανονική λειτουργία τους, ενώ σε όλον τον υπόλοιπο νομό, τα μαθήματα διεξάγονται σήμερα κανονικά και δια ζώσης.

Χθες, με απόφαση του δημάρχου, Μιχάλη Μιτζικού κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Μηλίνας και των Καλών Νερών, τον παιδικό σταθμό και το Γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις Τρικερίου που ξεκίνησαν μαθήματα μετά τις εννέα. Ολοι οι υπόλοιποι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση για μία ακόμη ημέρα, καθώς οι δρόμοι έξω από τα σπίτια τους ήταν «παγωμένοι» και άρα επικίνδυνοι, ενώ η κατάσταση των προαυλίων δεν ήταν ασφαλής για την επιστροφή των μαθητών.

Για σήμερα, Τρίτη, ο κ. Μιτζικός αποφάσισε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά πλην του νηπιαγωγείου Τρικερίου και του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Προμυρίου, επικαλούμενος τις χιονοπτώσεις που σταμάτησαν από την προηγούμενη εβδομάδα και λόγους ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών.

Γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στις Μηλιές, έχουν ξεσηκωθεί και αντιδρούν για την επαναλειτουργία του σχολείου. Όπως υποστηρίζουν οι δρόμοι νωρίς το πρωί είναι καλυμμένοι με πάγο με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να κινδυνεύουν να βγουν στον κεντρικό δρόμο για να πάρουν το λεωφορείο, ενώ εκφράζουν φόβο για τυχόν ατυχήματα και για το καλντερίμι που οδηγεί στο σχολείο, από τη στιγμή που ο δήμος δεν έχει προχωρήσει σε ρίψεις αλατιού στο εσωτερικό δίκτυο για να αποφευχθεί ο παγετός.

Σημειώνεται ότι σε όλη την υπόλοιπη Μαγνησία, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς οι δήμοι έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό τόσο των σχολικών διαδρομών όσο και των προαυλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου