ΠΗΛΙΟ

Βάνα Μακρή: «Οταν η ανθρωπιά συναντά τον επαγγελματισμό»

βάνα-μακρή-οταν-η-ανθρωπιά-συναντά-το-912526

Η ανάρτηση στα social media της γιατρού του Κ.Υ. Ζαγοράς για τη διακομιδή του 55χρονου καρδιοπαθή εν μέσω χιονοκαταιγίδας

Σε δύο αναρτημένες φωτογραφίες στα social media η γιατρός του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς Βάνα Μακρή αποτυπώνει με τον πλέον «εύγλωττο» τρόπο τη μεγάλη υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι άνθρωπο του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και οι εργαζόμενοι στα εκχιονιστικά μηχανήματα, προχθές Τετάρτη, προκειμένου να προσεγγίσουν το σπίτι ενός 55χρονου καρδιοπαθή που έχρηζε ιατρικής βοήθειας και έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Για τη δραματική διακομιδή εν μέσω χιονοκαταιγίδας αναφέρεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ του χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ενώ χθες η κ. Μακρή αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες θέλησε να απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες στη δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου και προσωπικά στον δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη, σημειώνοντας: «Οταν η ανθρωπιά συναντάει τον επαγγελματισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη για την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια και παρέμβασή του σ’ ένα περιστατικό απεγκλωβισμού ασθενούς εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

Κλήθηκα να επέμβω σε περιστατικό συνανθρώπου μας, ο οποίος έκρινα πως έχρηζε άμεσης μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Άμεσα απευθύνθηκα στον δήμαρχο, από τον οποίο ζήτησα μηχάνημα απομάκρυνσης χιονιού, άτομα με φτυάρια για διάνοιξη μονοπατιού και αυτοκίνητο για την μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Σε 7 λεπτά είχε ήδη αρχίσει το εγχείρημα με ευτυχώς αίσιο τέλος, μιας και ο ασθενής με την προσωπική συμβολή και βοήθεια του Βασιλείου Ρεπανίδη (αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου-θέματα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Ζαγοράς) και ενός ακόμη συναδέλφου του (να με συγχωρέσει αλλά δεν γνωρίζω το όνομα του), μεταφέρθηκε στον Γ. Ν. Βόλου, όπου και νοσηλεύεται ασφαλής.

Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω επίσης τους δύο γείτονές μου, οι οποίοι απεγκλώβισαν εμένα πρώτα από το σπίτι μου, έτσι ώστε να μπορέσω να προσεγγίσω τον συνάνθρωπο μου που χρειαζόταν βοήθεια. Οσο συνεχίζετε μ’ αυτό το σθένος, θα βρίσκετε συμμάχους. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου