ΠΗΛΙΟ

Στον Πλατανιά ετοιμάζουν καταλήψεις

στον-πλατανιά-ετοιμάζουν-καταλήψεις-1051723

Εξι μήνες μετά τις καταστροφές, λίγο πριν τη σεζόν, η περιοχή παραμένει «κρανίου τόπος», καταγγέλλεται

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του Πλατανιά, έξι μήνες μετά τις καταστροφές των πλημμυρών, βρίσκονται στα «κεραμίδια». Η περιοχή παραμένει «κρανίου τόπος». Μία ανάσα από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οι κάτοικοι καταγγέλλουν κυβέρνηση, Περιφερειακή Ενόττητα Μαγνησίας και δήμο Νοτίου Πηλίου ότι «σφυρίζουν κλέφτικα», ρίχνοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για την καθυστέρηση των εργασιών αποκατάστασης.

Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Πλατανιά «Το χωριό μας», το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνέλευση επαγγελματιών και κατοίκων και μετά από εκτενή συζήτηση αποφασίστηκε οι θιγόμενοι να αναλάβουν δυναμικές πρωτοβουλίες, που θα περιλαμβάνουν από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μέχρι καταλήψεις δημοτικών και άλλων κτιρίων, ως απάντηση στην καθυστέρηση δρομολόγησης των έργων αποκατάστασης στην περιοχή.

«Δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε πολύ δυναμικά με καταλήψεις κυβερνητικών και δημοτικών κτηρίων, κόμβων και ζητούμε από όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες Πλατανιά και των άλλων περιοχών, με σύμπνοια ενότητα και μαχητικότητα, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να αναχαιτίσουμε την οριστική διάλυση του Πλατανιά και του Νοτίου Πηλίου γενικότερα», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε η συνέλευση και καταγράφηκε σε σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πιγκ πογκ ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό καλούν όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην εκτενή συζήτηση που έγινε στη συνέλευση για τις καταστροφές, τις αποζημιώσεις τον τουρισμό και την αγροτική οδοποιία διαπιστώθηκε ότι παρόλο που έχουν περάσει έξι μήνες, μετά την καταστροφική πλημμύρα η είσοδος του Πλατανιά, με τις βασικές υποδομές τον χείμαρρο, την γέφυρα, τους δρόμους, το παραλιακό μέτωπο, το τηλέφωνο το νερό και άλλα παραμένουν διαλυμένα, γκρεμισμένα και ερειπωμένα, με ένα σωρό διαλυμένα αυτοκίνητα, πεταμένα στα βράχια, στην παραλία του οικισμού.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης των εργασιών για την αποπεράτωσης του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά και όλοι κάτοικοι και επαγγελματίες συμφώνησαν, ότι πρέπει να τελειώσει γρήγορα η κατασκευή του λιμανιού με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές.

Μάλιστα, διαμηνύουν προς σε εκείνους που -όπως λένε- προκαλούν τεχνηέντως δικαστικές ενστάσεις σχετικά με το λιμάνι του Πλατανιά, με σκοπό τη μη συνέχιση των εργασιών ότι οι επαγγελματίες θα απαιτήσουν ανάλογες αποζημιώσεις, επειδή θα πληγεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής του Πλατανιά και του ευρύτερου Πηλίου.

Από τη συνέλευση, στην οποία συμμετείχε και το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Προμυρίου, εξελέγη Συντονιστική Επιτροπή η οποία παρέστη στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο του Νοτίου Πηλίου, ενώ επίσης θα επιδιώξει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους καταγράφεται στασιμότητα στη δρομολόγηση και υλοποίηση των απαιτούμενων έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου