ΠΗΛΙΟ

Πήλιο: Σήμα ετοιμότητας από τα καταλύματα για τις γιορτές

πήλιο-σήμα-ετοιμότητας-από-τα-καταλύμ-1016088

Μπορεί οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής που είδαμε τους τελευταίους μήνες να έμειναν χαραγμένες στο μυαλό μας, όμως το Πήλιο – που είναι αγαπημένος χειμερινός προορισμός- καθώς και οι περισσότερες περιοχές έχουν επιστρέψει σε πλήρη κανονικότητα και αναμένουν τον κόσμο από Ελλάδα και εξωτερικό για τις φετινές γιορτές. Αν και είναι νωρίς για τα Χριστούγεννα υπάρχουν ήδη κρατήσεις για το Πήλιο που παραδοσιακά ένας προορισμός που επιλέγουν πολλοί τουρίστες για εκείνες τις ημέρες. Όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Καραουλάνης, αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας είναι ακόμα νωρίς για τις κρατήσεις των Χριστουγέννων, παρ’ όλα έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Οι ζημιές από τις πλημμύρες ήταν όντως μεγάλες, αλλά μετά από τρεις μήνες έχει έρθει η κανονικότητα κατά 95% στο Πήλιο. Έτσι ο καθένας μπορεί να έρθει και να κάνεις τις διακοπές του όπου επιθυμεί. Τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο. Είναι όλα ανοιχτά και καθαρά. Κάποια μικρά προβλήματα που υπάρχουν είναι μηδαμινής αξίας πλέον γιατί και προσβασιμότητα υπάρχει και νερό και ρεύμα. Έχουν ήδη ξεκινήσει μερικές κρατήσεις. Βέβαια οι Έλληνες είναι και της τελευταίας στιγμής, οπότε δύσκολα θα κανονίσουν από τώρα για τα Χριστούγεννα. Πιστεύω πως όσο περνάει ο χρόνος και μέχρι να φτάσει ο Δεκέμβριος θα φτάσουμε σε πολύ καλές πληρότητες».

Ο ίδιος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Philoxenia και όπως περιγράφει στη Parallaxi τα μηνύματα που έλαβε ήταν πολύ θετικά. «Μας προσέγγισαν στα περίπτερα που είχαμε πράκτορες από το εξωτερικό γιατί το Πήλιο είναι ένας πασίγνωστος προορισμός και στην Ευρώπη λόγω του αεροδρομίου στη Νέα Αγχίαλο αλλά και λόγω του ότι οδικώς είμαστε πολύ κοντά στα Βαλκάνια. Νομίζω είναι θέμα χρόνου να επανέλθουμε πλήρως και να αφήσουμε πίσω τις θεομηνίες, που όντως κόστισαν στη Μαγνησία – όχι μόνο τουριστικά. Πλέον είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται ο κόσμος ότι έγινε μία θεομηνία δεν σημαίνει πως θα ξανά γίνει. Αυτό έγινε στο παρελθόν και πλέον μπήκαμε στην κανονικότητα μας».

Από την πλευρά της η κ. Διανελλάκη Ευαγγελία, Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας, εξηγεί πως το 80% της Μαγνησίας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο. «Σίγουρα στο Νότιο Πήλιο υπάρχουν κάποια χωριά, όπως ο Πλατανιάς, η Μηλίνα, που χρειάζεται χρόνο για να επανέλθουν πλήρως στην κανονικότητα οι υποδομές τους».

Αναφορικά με τις κρατήσεις η κ. Διανελλάκη εξηγεί πως πηγαίνουν σιγά σιγά γιατί ακόμα ο κόσμος φοβάται, αν και όπως τονίζει η κατάσταση που επικρατεί στο Πήλιο δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούει ο κόσμος.

«Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Μέσα στον Βόλο θα έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στο Πήλιο οι χειμερινές επιχειρήσεις είναι ανοιχτές. Βέβαια με όλα αυτά που γίνονται ο κόσμος δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Οι Έλληνες είμαστε και της τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με τους ξένους τουρίστες. Επομένως ευχόμαστε ακόμα και τελευταία στιγμή να έρθει ο κόσμος και να στηρίξει την περιοχή μας».

Βέβαια όπως διευκρινίζει οι περισσότερες περιοχές στο Νότιο Πήλιο είναι καλοκαιρινοί προορισμοί. Έτσι ευελπιστούν και πιέζουν την Περιφέρεια, τον Δήμο και την κυβέρνηση όσο μπορούν ώστε οι υποδομές να γίνουν μέχρι το Πάσχα.

Σχετικά με την επίσκεψη τους στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του συλλόγου ξεκαθάρισε πως συμμετείχαν για να δείξουν πως «είναι εδώ ζωντανοί και πως το Πήλιο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον κόσμο. Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, μέσω της δημιουργίας ενός video, έδωσε την φωνή σε γυναίκες επιχειρηματίες, οι οποίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα, τονίζοντας ότι “Είμαστε Ακόμη Εδώ”.

Σημειώνεται ότι το video αυτό θα ακουστεί ακόμη και στη Γαλλική πρωτεύουσα, στο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που ξεκινά εντός των ημερών στο Παρίσι, παρουσία εκπροσώπων εθνικών σωματείων από δεκάδες χώρες από όλον το κόσμο. Στο video καλούν Έλληνες, αλλά και ξένους στο βουνό των Κενταύρων.

Το βίντεο, που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Είμαστε ακόμη εδώ» στο youtube, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, ενώ ο ΣΕΓΕ θα φροντίσει να τρέξει την καμπάνια εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός Ελλάδας με τον απαραίτητο υποτιτλισμό.

Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα επισκεφθεί τον Βόλο και το Πήλιο για να συναντήσουν τις γυναίκες επιχειρηματίες και να καταγράψουν τις ανάγκες τους, αλλά να εξετάσουν και τρόπους προώθησης του τουριστικού προϊόντος, ώστε να έχει απήχηση, αλλά και διάρκεια.

(Πηγή: Parallaxi.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου