ΠΗΛΙΟ

Βοήθεια σε κατοίκους και πληγέντα σχολεία του Πηλίου

βοήθεια-σε-κατοίκους-και-πληγέντα-σχο-1015575

Από τον Σύλλογο Ελλήνων επιστημόνων της Φρανκφούρτης και δικηγορική εταιρεία της Αθήνας

Μια ομάδα χορευτών παραδοσιακών χορών του Βόλου ένωσε τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου που εδρεύει στα Καλά Νερά με σκοπό να παραδοθεί βοήθεια σε κατοίκους και σχολεία του Πηλίου που υπέφεραν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Η βοήθεια προωθήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών όπου η διευθύντρια κ. Ασπασία Κολτσιδοπούλου παρέλαβε τα όσα προσέφερε ο Σύλλογος Ελλήνων επιστημόνων Φρανκφούρτης στο Σχολείο που πληγώθηκε άσχημα από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Την ίδια μέρα, εθελόντριες και εθελοντές της Ομάδας χορευτών του Βόλου σε συνεργασία με τον πηλιορείτικο Σύλλογο παρέδωσαν στην Μηλίνα βοήθεια που αποτελείτο από δύο παλέτες πόσιμου νερού, οσπρίων, ελαιόλαδα και σπορέλαια, προσφορά του δικηγόρου κ. Γρηγόρη Τρουφάκου από την Αθήνα. Ο κ. Στάθης Tσιμιτρέας, συντονιστής στη Μηλίνα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων παρέλαβε τη βοήθεια και ανέλαβε τη διανομή της και ενημέρωσε τις εθελόντριες και εθελοντές για την αποκατάσταση των πληγέντων καθώς και για την ανάγκη συντονισμένων δράσεων με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση του Πηλίου ώστε να αποκατασταθούν οι πλημμυροπαθείς το γρηγορότερο δυνατόν και να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητά της.

«Οι δράσεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε μόνο καταναλωτές και ψηφοφόροι της εκάστοτε κοινοβουλευτικής τετραετίας. Είμαστε πρωτίστως συνειδητοποιημένοι πολίτες. Ενώνοντας τα χέρια μας, ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, συμβάλλουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας στην ανακούφιση των πληγέντων που δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου Θεού της απομονωμένης και ξεχασμένης ελληνικής επαρχίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου