ΠΗΛΙΟ

Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς

ελλείψεις-εκπαιδευτικού-προσωπικού-1014486

Την μη πλήρωση των θέσεων όλων των εκπαιδευτικών καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος». Έχοντας διανύσει ήδη τον μισό Νοέμβριο μήνα, παραμένει ακάλυπτη η θέση του εκπαιδευτικού στο τμήμα ένταξης, ενώ η δασκάλα παράλληλης στήριξης καλύπτει μερικές μόνο ημέρες στο σχολείο, αντί πλήρους πενθημέρου, ως οφείλει, δυνάμει επίσημων διαγνώσεων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών. Το κενό της καθηγήτριας των Αγγλικών για όλο το σχολείο καλύφθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, όπως αναφέρουν οι γονείς.

«Κινδυνεύει άραγε να χαρακτηριστεί γραφικός ο γονέας που δεν είναι σε θέση να στηρίξει ο ίδιος το παιδί του με μαθησιακές δυσκολίες και ελπίζει στο δημόσιο σχολείο να το πράξει; Η δασκάλα που αδυνατεί να κάνει το μάθημά της, καθώς η τάξη χωρίζεται σε μαθητές δύο ταχυτήτων; Σε μια μάλιστα ειδικών συνθηκών χρονιά, που εμείς οι γονείς διεκδικήσαμε από τους εκπαιδευτικούς να διαμείνουν μόνιμα στο απομακρυσμένο, πλην όμως πολυπληθές χωριό μας, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το σχολείο μετά τις πλημμύρες;

Οι γονείς και κάτοικοι αυτής της απομακρυσμένης ορεινής περιοχής που διαθέτει μόνο το Δημόσιο Σχολείο για να μεγαλώσει τα παιδιά της, θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ και ΘΛΙΒΕΡΟ το γεγονός ότι στα μέσα Νοέμβρη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και οι αναπληρώσεις των θέσεων στα σχολεία μας. Πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για την κάλυψη θέσεων καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του συνόλου των μαθητών μας.

Ζητούμε και από αυτό το βήμα, την αμεσότατη κάλυψη όλων των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στο σχολείο μας» τόνισαν στην ανακοίνωσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου