ΠΗΛΙΟ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Ανασυγκρότηση της κοινωνίας

η-τοπική-αυτοδιοίκηση-και-η-ανασυγκρό-1000342

Μήνυμα του Βαγγέλη Νασιόπουλου, δημοτικού σύμβουλου Νοτίου Πηλίου, εκ νέου υποψήφιου με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας» με επικεφαλής το Μιλτιάδη Παπαδημητρίου

Σε μια κομβική στιγμή για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου επιχειρείται η μετάβαση στην κανονικότητα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει τον ρόλο της ανασυγκρότησης της τοπικής κοινωνίας.

Η αποστολή της είναι πιο δύσκολη από ποτέ, αφού πέρα από τα αμέτρητα προβλήματα της καταστροφής επιβάλλεται και η αλλαγή μοντέλου σε όλες τις βαθμίδες της λειτουργείας του Δήμου για την ορθή διαχείριση της καθημερινότητας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην ουσία, η πολιτική παρεμβατικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την ανάπτυξη νέων δυναμικών και δυνατοτήτων, πρέπει να αναδιαμορφώσουν την ζωή των πολιτών. Δήμος και πολίτες σε μια άρρηκτη συμβατικότητα να λειτουργήσουν έναν νέο τρόπο ζωής των δημοτών, μέσα από την ειλικρινή αντιμετώπιση της σύνθετης καθημερινότητας, έχοντας ως γνώμονα ότι η δημοτική αρχή πλαισιώνεται από ευφυείς πολίτες και ανταποκρίνονται με νέα σκέψη, όπου κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν η τεχνολογία, η καινοτομία και η επικοινωνία.

Μια δυνατή τοπική κοινωνία με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζουν και εργάζονται οι πολίτες της, πρέπει να αναδιοργανωθεί και να πλαισιωθεί από το σήμερα. Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί αλλάζοντας το παραγωγικό μοντέλο, δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες της να ζουν και να εργάζονται από θέση οικονομικής ισχύος, αλλά και από αρμονικότητα, όσον αφορά την ποιότητα ζωής.

Η επόμενη μέρα της πραγματικής αλλαγής της κοινωνίας συνδέεται άρρηκτα μεταξύ ενός ισχυρού Δήμου με ρεαλιστικό, καινοτόμο πρόγραμμα και των πολιτών.

Το διακύβευμα των εκλογών στις 8 Οκτωβρίου είναι το μέλλον ή το παρελθόν.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι, αν δεν γίνει αλλαγή ως προς την προσέγγισή μας για την συνδιαμόρφωση ενός δυνατού Δήμου, όπου οι πρακτικές του δεν θα έχουν καμία σχέση με το σήμερα, αλλά θα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον, όπου οι δημότες θα συναποφασίσουν για τις διαδικασίες, κυριαρχώντας η εντιμότητα, διαφάνεια και οι ίσες ευκαιρίες για όλους.

Διαβάζοντας κάποιος το πρόγραμμα του συνδυασμού μας καταλαβαίνει αμέσως ότι δεν είναι ένα πρόγραμμα τυπικό κάθε εκλογικής διαδικασίας, αραδιάζοντας όλα τα έργα που δεν έγιναν σε 50 χρόνια ή που δεν θα γίνουν στα επόμενα 50 χρόνια.

Το πρόγραμμά μας διακατέχεται από διαφορετική κουλτούρα, η οποία βασίζεται στις σαρωτικές αλλαγές που θα γίνουν στο Δήμο μας.

Απόλυτη διαφάνεια: τέλος στις απευθείας αναθέσεις ημετέρων και μη, τέλος στα καρτέλ που δρουν στο Δήμο μας σε βάρος των δημοτών.

Αξιοκρατία: όλοι οι δημότες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα απέναντι στην Δημοτική αρχή, αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις. Η ισονομία και η ισοπολιτεία γίνονται ευαγγέλιο για τη νέα δημοτική αρχή.

Διαμορφώνεται ένας νέος Δήμος, ψηφιακός, με σεβασμό στο περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα στα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τον πολίτη.

Υγεία, παιδεία, δικαίωμα όλων στην εργασία, αγροτική αναβάθμιση, τουριστική προβολή, καινοτόμες πρακτικές, ισονομία και κοινωνική μέριμνα για τους αδύνατους.

Στηρίζουμε έμπρακτα τον νέο πληθυσμό με εργασιακές διευκολύνσεις και Γραφείο υποστήριξης για νέα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αναβαθμίζουμε την βαλτωμένη λειτουργία της “Βοήθειας στο Σπίτι”, δίνοντας έμπρακτη βοήθεια στην 3η ηλικία, που κυριαρχεί στο Δήμο μας. Θεσμοθετούμε οικονομικές διευκολύνσεις στις οικογένειες των δημοτών, μέσω των μειώσεων των οικονομικών τελών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες).

Δημιουργούμε έναν δήμο – φάρο για τις τοπικές επιχειρήσεις, με πρόσβαση για όλους και όχι για λίγους. O Δήμος θα είναι χέρι βοήθειας για όλους τους πολίτες και όχι παρακμιακό “μαγαζάκι” παραταξιακών πρακτικών του παρελθόντος, όπως λειτουργεί η σημερινή δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρεται ρητά και στις προγραμματικές μας θέσεις, στο πρόγραμμά μας, στο λόγο μας και στην εντιμότητα μας, θέλουμε έναν δήμο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Έναν δήμο που τα έργα του θα εξυπηρετούν αναπτυξιακούς σκοπούς και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και όχι έργα που διαλύονται μέσα στο ίδιο χρόνο εκτέλεσης τους.

Τέλος, θέλουμε έναν δήμο που οι δημότες του θα είναι περήφανοι για τα πιστεύω τους, όπου και αν πιστεύουν, και όχι φοβισμένους ανθρώπους που πιέζονται και απειλούνται.

Στις 9 Οκτωβρίου θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά ενωμένη και κανείς δεν περισσεύει. Απειλές, διωγμοί και πρακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής θα περάσουν στο παρελθόν φέρνοντας το χαμόγελο στα χείλη των δημοτών.

Ψηφίζοντας “ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ”, με επικεφαλής τον ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όλα τα προηγούμενα που ειπώθηκαν είμαστε πεπεισμένοι ότι, μαζί με όλους εσάς, θα καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου