ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ρημάζει το πολιτιστικό κέντρο»

ρημάζει-το-πολιτιστικό-κέντρο-958295

Βολές του υποψήφιου δημάρχου Αλμυρού Γ. Ζώγα για εγκατάλειψη και πλήρη αδιαφορία

Η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες σε κτίριο που βρίσκεται σε επέκταση του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού από αγνώστους, αποτέλεσε αφορμή προκειμένου να ξεσπάσει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζώγας, υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού, ρίχνοντας τα βέλη του κατά της δημοτικής αρχής.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του, «το συγκεκριμένο ακίνητο μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί να χαρακτηριστεί Πολιτιστικό Κέντρο. Ξεκινώντας από έξω προς το εσωτερικό, η εικόνα που αντικρίζει ο δημότης είναι τραγική, με το ασοβάτιστο, βρώμικο και γεμάτο με κάθε λογής σκουπίδι ημιτελές τμήμα που γίνεται χώρος χρήσης ουσιών από εξαρτημένα άτομα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ακριβώς δίπλα, η κύρια είσοδος οδηγεί σε έναν άοσμο, άχρωμο χώρο με μόνη προσθήκη ένα τεράστιο ξύλινο τραπέζι(!). Χώρος που δε θυμίζει σε καμιά περίπτωση προθάλαμο χώρου πολιτισμού. Οι τουαλέτες που βρίσκονται επίσης στον χώρο του ισογείου, δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν καλύπτουν τις ανάγκες του πλήθους στο οποίο απευθύνονται.

Ανεβαίνοντας στον μη προσβάσιμο από ΑΜΕΑ όροφο, που βρίσκεται και η κυρίως αίθουσα, οι επισκέπτες βρίσκονται σε έναν προθάλαμο με κάποιες παλιές ξύλινες βιβλιοθήκες και προθήκες, αταίριαστες και με κανένα ενδιαφέρον για τον επισκέπτη του χώρου.

Στη συνέχεια υπάρχει η κύρια αίθουσα του Πολιτιστικού, η οποία είναι επίπεδη, με μία υποτυπώδη δυσλειτουργική σκηνή, στην οποία δεν δουλεύει η αυλαία και χωρίς στοιχειώδη παρασκήνια. Ο φωτισμός και η ηχητική εγκατάσταση είναι ανύπαρκτα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, καμιά παρέμβαση δεν έγινε από οποιαδήποτε δημοτική αρχή για να βελτιωθεί η κατάσταση, παρά μόνο επιφανειακά βαψίματα, κι έτσι, το μοναδικό κτήριο στην πόλη μας που μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις αφέθηκε στη εγκατάλειψη και την απαξίωση. Πιστεύουμε ακράδαντα πως, αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε άμεσα ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο που να μας αξίζει, μπορούμε να βελτιώσουμε και να καλλωπίσουμε το υπάρχον έτσι ώστε να γίνει προσιτό, χρηστικό και να αποτελεί κίνητρο πνευματικών και καλλιτεχνικών δράσεων για συλλόγους και ομάδες και όχι τροχοπέδη κάθε ανάσας πολιτισμού», τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Ζώγας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου