ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε λειτουργία τα υποβρύχια μουσεία Αλοννήσου και Αμαλιάπολης

σε-λειτουργία-τα-υποβρύχια-μουσεία-αλ-949971

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρώτη και μοναδική στη χώρα που προσφέρει υποβρύχιες επισκέψεις – Εχει αναδείξει σημαντικά πολιτιστικά και θρησκευτικά έργα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, η Περιφέρεια τονίζει την συμβολή των Μουσείων στον πολιτισμό, ως η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια της χώρας με Υποβρύχια Μουσεία στην Αλόννησο και στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, που προσφέρουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να ανακαλύψουν από μία νέα σκοπιά τους πλούτους της χώρας μας.

Μετά από πολλά χρόνια εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου προχωρά η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς στο Βόλο με συνολική δαπάνη 17 εκατ. ευρώ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, έχουν δρομολογηθεί και έχουν παραδοθεί αρκετά πολιτιστικά και θρησκευτικά έργα μεταξύ των οποίων, η αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, η ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης, για τη στέγαση του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και διεπιστημονικής Έρευνας «Technopolis Ιάσων», η Δημιουργία Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΕΑΧ) στην Αλόννησο, η επισκευή της στέγης και συντήρηση τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Κισσού Πηλίου, ερευνες και ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο λίμνης Κάρλας, συντήρηση, αποκατάσταση ξυλόγλυπτου τέμπλου, φορητών εικόνων και ξύλινων στοιχείων του Καθολικού της Ι. Μ. Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο και του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και του παρεκκλησίου αυτού, ανέγερση κτιρίου πολιτιστικής εστίας «Ίωνες» προϋπολογισμού, η αποκατάσταση και συντήρηση αρχαιολογικού χώρου Διμηνίου, η συντήρηση τέμπλου Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πορταριάς, η συντήρηση-απολατάσταση οδού πρόσβασης, υπόγειου και περιβάλλοντος χώρου Ι.Μ. Παναγίας, η επισκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου.

Ακόμη, έχουν γίνει παρεμβάσεις στον πεζόδρομο Βελεστίνου με την ανάδειξη των ευρημάτων του αρχαίου τείχους, η στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού στην Παναγία Εικονίστρια Σκιάθου, έργα στερέωσης και αποκατάστασης του Κάστρου Σκιάθου, των κτιρίων του οικισμού στο εσωτερικό, λιθόστρωτων δρόμων, στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου των εικόνων του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Μονής Παναγίας Κεχριάς, συντήρηση και επισκευή εκπαιδευτικού κέντρου στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δ. Νοτίου, προμήθεια και εγκατάσταση προστεγάσματος στον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα Νεάπολης, προμήθεια κλιματιστικών μονάδων για τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευξεινούπολης, αποκατάσταση και συντήρηση κεραμικών επιστεγάσεων και όψεων Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου, εγκατάσταση συστήματος ψύξης θέρμανσης στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, χρηματοδότηση ανασκαφής στη Μαγούλα Πλατανιώτικη του Δ. Αλμυρού, προμήθεια κλιματιστικών μονάδων για τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευξεινούπολης προϋπολογισμού, αποκατάσταση τρούλου παλαιού καθολικού Ι.Μ. Παμμέγιστων, ενάλιες Αρχαιότητες (ναυάγια Φαγκρού, Αγ. Πέτρου, Σκάτζουρας, Τσέλιου), δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής διασύνδεσης μνημείων, εργασίες αποκατάστασης Πάνω Παναγίτσας Σκοπέλου καθώς και ετήσια δαπάνη 100.000,00 € για πολιτιστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις στη Μαγνησία και τις Σποράδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου