ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού Σούρπης για την καταστροφική χαλαζόπτωση

ανακοίνωση-του-αγροτικού-συλλόγου-αλ-942858

Ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή χαλαζόπτωση που προκάλεσε καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια, εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού Σούρπης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η χθεσινή χαλαζόπτωση με τις καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια σε περίοδο ανθοφορίας στις περιοχές Πτελεού ,Αγίων Θεοδώρων ήταν το κερασάκι στην τούρτα με τους συναδέλφους μας να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στα όλο και αυξημένα έξοδα των καλλιεργειών τους και της επιβίωσης τους. Ήδη βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της διαχρονικά εφαρμοζόμενης, στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ κυβερνητικής πολιτικής.

Διεκδικούμε:

• Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών στις καλλιέργειες που επλήγησαν.
  • Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότηση του, με βάση τις ανάγκες, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία κλπ.
  • Με ευθύνη και δαπάνη του κράτους να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα που διαθέτει η ανάπτυξη της επιστήμης, ώστε να εξασφαλιστεί πρόληψη από τις ζημιές που προκαλεί το χαλάζι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου