ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρυσό βραβείο στις εκπαιδευτικές γέφυρες για τον Χρήστο Κυρίτση από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

χρυσό-βραβείο-στις-εκπαιδευτικές-γέφ-932012

Στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 2022-2023 «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Με το πρώτο βραβείο στις αποσκευές του γύρισε από τον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 2022-2023 «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», ο μαθητής της Β΄ τάξης του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης Κυρίτσης Χρήστος-Παρασκευάς.

Ο νεαρός μαθητής διακρίθηκε στην κατηγορία «σκίτσο» όπου παρέδωσε ένα καταπληκτικό έργο με τίτλο «Η θλίψη του πολέμου».

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Στόχοι του διαγωνισμού αυτού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα και την Ομογένεια, τον Κυπριακό Ελληνισμό, να γνωρίσουν τη σκλαβωμένη κυπριακή γη, να κατανοήσουν το εθνικό πρόβλημα (το Κυπριακό), να προβληματίζονται και να νοιάζονται για αυτό και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό, να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου, να κατανοούν και διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ομόνοιας, να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν σε χώρες του εξωτερικού προσπαθώντας να διατηρήσουν τη γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 259 σχολικές μονάδες από Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια και περίπου 13.000 μαθητές/τριες. Υποβλήθηκαν συνολικά 1359 μαθητικές δημιουργίες σε διάφορες κατηγορίες.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια συγχαίρουν τον μαθητή Κυρίτση Χρήστο-Παρασκευά για την σημαντική διάκρισή του και την καθηγήτριά του κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα, που τον εμπνέει και τον καθοδηγεί, καθώς και όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και με άλλες δημιουργίες και με την εφημερίδα και αφιέρωσαν χρόνο ώστε να γνωρίσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και να εκφραστούν δημιουργικά με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου