ΑΛΜΥΡΟΣ

Aνασκουμπώνονται λόγω αδέσποτων

aνασκουμπώνονται-λόγω-αδέσποτων-927812

Διανομή 10.000 φυλλαδίων μέσω λογαριασμών της ΔΕΥΑ στους δημότες

Υπό το βάρος του μείζονος προβλήματος των αδέσποτων και της δεύτερης εισαγγελικής παρέμβασης για τις μαζικές θανατώσεις ζώων με φόλες, με την εισαγγελία Βόλου να ζητάει από την αστυνομία άμεση διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι που θανατώνουν αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά, η δημοτική αρχή Αλμυρού ανασκουμπώνεται.

Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ θα διανεμηθούν 10.000 φυλλάδια στους δημότες Αλμυρού, με έναν «οδικό χάρτη» που απευθύνεται στους πολίτες, καταγράφοντας ουσιαστικά τι προβλέπει ο νόμος για τα αδέσποτα.

Ο δήμος που δέχεται κριτική για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων, μετά από συμβάντα με επιθέσεις τετράποδων σε βάρος μαθητών και ανυποψίαστων πολιτών, επιχειρεί να κάνει «κοινωνούς» και τους πολίτες, ζητώντας ουσιαστικά τη συνδρομή τους στην επίλυση της «καυτής πατάτας» που έχει να αντιμετωπίσει.

Την ίδια ώρα το πρόβλημα της θανάτωσης αδέσποτων με φόλες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στον Αλμυρό.

Την περασμένη Παρασκευή, κάτοικοι έγιναν μάρτυρες νέου περιστατικού θανάτωσης δύο αδέσποτων σκυλιών στις κοινόχρηστες τουαλέτες στον χώρο της λαϊκής αγοράς. Προ 15ημέρου το φως της δημοσιότητας είχε δει καταγγελία για τη θανάτωση πέντε αδέσποτων, επίσης στον χώρο που λειτουργεί η λαϊκή αγορά. Είχε προηγηθεί η θανάτωση και δύο ακόμη σκυλιών κοντά στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε και θανάτωση δεσποζόμενων, με κατοίκους της περιοχής να ξεσπούν για τους δράστες και να ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής αθώων πλασμάτων.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος έκανε γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους» σκορπίζοντας αδιάκριτα φόλες και προκαλώντας βασανιστικό θάνατο σε αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα.

Χθες στη σελίδα του δήμου ανακοινώθηκε ότι ο δήμος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, προχώρησε στην εκτύπωση 10.000 φυλλαδίων αναφορικά με τον νόμο 4830/21 για τις βασικές αρχές ευζωίας των ζώων, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, όπως και τις βασικές κυρώσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Σημειώνεται ακόμη ότι υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων του δήμου, της φιλοζωικής οργάνωσης και εθελοντών, με όλους να συμφωνούν στην ανάγκη ενίσχυσης του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού, προκειμένου να αναλάβει ενεργό ρόλο σε συνεργασία με τον Δήμο και τους εθελοντές, στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επίσης καθορίστηκε και το χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Αλμυρού με τα αδέσποτα. Συγκεκριμένα μία επιτροπή από τους συμμετέχοντες αποφασίστηκε άμεσα να επισκεφθεί πρότυπες δομές καταφυγίων αδέσποτων ζωών, εντός της Θεσσαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και στο δήμο μας, μια ανάλογη δομή, από τους εθελοντές, τη φιλοζωική, υπό τη σκέπη του δήμου, ώστε να εκλείψουν τα αδέσποτα από την περιοχή.

Το φυλλάδιο που θα διανεμηθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ στους δημότες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου