ΑΛΜΥΡΟΣ

Mε λαμπρότητα τιμάται σήμερα η 25η Μαρτίου

mε-λαμπρότητα-τιμάται-σήμερα-η-25η-μαρτί-927804

Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον Αλμυρό για την εθνική επέτειο

Με γενικό σημαιοστολισμό, μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα γιορτάσει ο Αλμυρός τη σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας από τον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία.

Για σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου από τις 7:30 το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ στις 10:30 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επίτροπου Αλμυρού π. Γεώργιου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των κατοίκων.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η Ζωή Ράππου, φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις αρχές, τις οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Υμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:15 και προ των επισήμων θα παρελάσουν τα σχολεία ως εξής: 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ. Θα ακολουθήσει το Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού) και την παρέλαση θα κλείσει το Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου