ΑΛΜΥΡΟΣ

«Θηριωδία» με 50 θανάτους σκύλων

θηριωδία-με-50-θανάτους-σκύλων-927275

Νέα εισαγγελική παρέμβαση στον Αλμυρό για τα δολοφονημένα ζώα από φόλες

Η μια εισαγγελική παρέμβαση διαδέχεται την άλλη στον Αλμυρό για τα αδέσποτα ζώα. Χθες διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική για τις μαζικές θανατώσεις ζώων με φόλες και η εισαγγελία ζητάει από την αστυνομία άμεση διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι που θανατώνουν αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά.

Περιφερειακά του κέντρου του Αλμυρού η περιοχή έχει γεμίσει φόλες και δολοφονούνται ζώα, ενώ η κοινωνία είναι διχασμένη σε έναν δήμο που δεν διαθέτει ούτε καταφύγιο.

Τα αδέσποτα στον Αλμυρό είναι ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί πλέον μάστιγα. Τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται από μηνύματα και αναρτήσεις που είτε «δικαιώνουν» τους εξολοθρευτές, είτε τους καταδικάζουν και απαιτούν σύλληψή τους καθώς φόλες εντοπίζονται ακόμα και σε παιδικές χαρές.

«Η θηριωδία που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στον Αλμυρό δεν έχει προηγούμενο με τις φόλες. Καθημερινά «χάνουμε» τα δικά μας ζώα όχι μόνο τα αδέσποτα. Βγαίνουμε βόλτα και τα σκυλιά μας τρώνε φόλες. Είμαστε δεκάδες κάτοικοι που το έχουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν σώζεται κανένα ζωάκι. Με το φάρμακο που βάζουν αυτή την περίοδο δεν σώζεται κανένα ζώο. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Το πρόβλημα της θανάτωσης αδέσποτων με φόλες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στον Αλμυρό, ενώ θύματα των ανθρωπόμορφων τεράτων πέφτουν πλέον και δεσποζόμενα.

Την περασμένη Παρασκευή, κάτοικοι έγιναν μάρτυρες νέου περιστατικού θανάτωσης δύο αδέσποτων σκυλιών στις κοινόχρηστες τουαλέτες στον χώρο της λαϊκής αγοράς. Προ 15ημέρου το φως της δημοσιότητας είχε δει καταγγελία για τη θανάτωση πέντε αδέσποτων, επίσης στον χώρο που λειτουργεί η λαϊκή αγορά. Είχε προηγηθεί η θανάτωση και δύο ακόμη σκυλιών κοντά στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε και θανάτωση δεσποζόμενων, με κατοίκους της περιοχής να ξεσπούν για τους δράστες και να ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής αθώων πλασμάτων.

Για το θέμα, στην αρχή της εβδομάδας, τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, χαρακτηρίζοντας την δράση αγνώστων ως «θρασύδειλη εγκληματική ενέργεια» και προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις για την πάταξη του φαινομένου.

Ανέφερε δε ότι ο δήμος Αλμυρού θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους» τις τελευταίες ημέρες, σκορπίζοντας αδιάκριτα φόλες και προκαλώντας βασανιστικό θάνατο σε αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου