ΑΛΜΥΡΟΣ

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή»

στέρεψαν-τα-δάκρυα-και-έγιναν-οργή-922753

Το μήνυμα του μαθητόκοσμου του Αλμυρού- Ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών

Με κεντρικό σύνθημα «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί», εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του Αλμυρού, ντυμένοι στην πλειοψηφία τους στα μαύρα την περασμένη Πέμπτη, διαδήλωσαν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους αρμοδίους, που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

Στα πανό των μαθητών ξεχώρισαν τα συνθήματα «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή», «είμαι σύν-θυμα», «μην κρύβεστε, ξέρουμε ποιος είναι ο δολοφόνος», «η νέα γενιά δεν συγχωρεί», «είναι έγκλημα – όχι δυστύχημα», «η κακιά (χ)ώρα».

Ψήφισμα δημοτικού Συμβουλίου

Στο μεταξύ, στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρονται τα εξής:

«Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που βύθισαν την Ελλάδα στο πένθος και στέρησαν από συνανθρώπους μας, κυρίως νέα παιδιά, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, καθώς και την απονομή ταχείας δικαιοσύνης ως ελάχιστο χρέος έναντι όσων έχασαν τη ζωή τους, αλλά και των οικείων τους.

Ζητάμε να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη. Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν πρέπει να γίνεται θυσία για τα κέρδη καμίας εταιρείας».

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοια ανείπωτη τραγωδία»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου