ΑΛΜΥΡΟΣ

Περιπέτεια για τρίχρονο στον Αλμυρό

περιπέτεια-για-τρίχρονο-στον-αλμυρό-915963

Αντί για τον παιδικό σταθμό κατέληξε στο Κέντρο Υγείας, μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε χθες ένα τρίχρονο παιδάκι στον Αλμυρό μαζί με τη μητέρα του, όταν δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων, που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά όλα συνέβησαν γύρω στις 8.30 το πρωί, έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όταν αγέλη τριών αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε τρίχρονο παιδί και τη μητέρα του.

Η γυναίκα μόλις είχε αφήσει το ένα παιδί της στο δημοτικό σχολείο και πορευόταν προς τον παιδικό σταθμό με το δεύτερο παιδί της ηλικίας τριών χρόνων. Το παιδί προπορευόταν λίγα βήματα πιο μπροστά. Τα αδέσποτα σκυλιά άρχισαν να τρέχουν και όρμηξαν κατά πάνω του. Η μητέρα, σύμφωνα με το almyros.gr, άρπαξε στην αγκαλιά της το νήπιο και με χίλια ζόρια κατόρθωσε να απομακρύνει όπως-όπως τα σκυλιά. Το πιο άγριο όμως έτρεξε προς την πόρτα του σχολείου, επιτέθηκε σε μία άλλη μητέρα, η οποία στάθηκε πιο τυχερή, αφού με τη βοήθεια και άλλων γονέων κατάφεραν να απωθήσουν τα αδέσποτα από τον χώρο.

Η μητέρα με το παιδί της απευθύνθηκαν σε ιδιώτη ιατρό, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στον δήμο και στο Αστυνομικό τμήμα Αλμυρού.

Σύμφωνα με το almyros.gr, oι γονείς του τρίχρονου ζήτησαν από τον δικηγόρο τους να καταθέσει μήνυση.

Οι γονείς είναι ανάστατοι με το περιστατικό, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που αδέσποτα επιτίθενται στους ίδιους και στα παιδιά τους και ζητούν να ληφθούν μέτρα.

Σε επικοινωνία εξάλλου που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού Δημήτρη Ξηραδάκη, ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι οι επιθέσεις των αδέσποτων στην πόλη τείνουν να γίνουν μάστιγα. Σύμφωνα με τον κ. Ξηραδάκη σχεδόν κάθε εβδομάδα οι γιατροί του Κέντρου Υγείας καλούνται να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες, που γίνονται «στόχος» των αδέσποτων, είτε πεζή είτε πάνω σε δίκυκλα.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου