ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητής έδειρε και έγδυσε συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου

μαθητής-έδειρε-και-έγδυσε-συμμαθητή-τ-914834

Θύμα της σοκαριστικής επίθεσης ένα παιδί Γυμνασίου – Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του θύτη, ενώ τη συνδρομή της Εισαγγελίας ζήτησε η διεύθυνση του σχολείου

Νέο σοκαριστικό περιστατικό σε Γυμνάσιο του Αλμυρού, στις 14 Φεβρουαρίου, μετά τη μαθητική συμμορία που εκφόβιζε παιδί με θέματα νοητικής προσαρμοστικότητας και το ενέπλεκε σε κλοπές.

Αυτή τη φορά ένα παιδί Γυμνασίου έπεσε θύμα συμμαθητή του, που τον έδειρε και μετά τον έγδυσε. Τον άφησε γυμνό από τη μέση και κάτω, για να τον χλευάσουν οι συμμαθητές τους.

Μήνυση εναντίον του «τραμπούκου» μαθητή κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου και η οικογένεια του θύματος, που ζήτησε τη συνδρομή της Εισαγγελίας, ενώ του δόθηκαν δύο ημέρες αποβολή.

Οι γονείς του μαθητή ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου και δήλωσαν στην Εισαγγελία ότι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να δικαιωθεί το παιδί τους, αλλά και να προστατευτούν τα υπόλοιπα παιδιά. Το παιδί που για …«χαβαλέ» διαπόμπευσε τον συμμαθητή του ανήκει στη μαθητική συμμορία, υπόθεση η οποία είχε έρθει στη δημοσιότητα τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν θύμα άγριου μπούλινγκ είχε τότε πέσει ένα παιδί 12 ετών.

Σχετικά με το πρόσφατο άγριο περιστατικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα διαπληκτίστηκαν και πιάστηκαν στα χέρια, για να ακολουθήσει η απόλυτη εκτροπή.

Από την Εισαγγελία θα δοθεί σχετική εντολή για να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ μια ημέρα αργότερα, δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου, θύμα της συμμορίας έπεσε για μια ακόμη φορά το παιδί που το ενέπλεξαν σε κλοπές. Ο «αρχηγός» της συμμορίας του έσπασε για πλάκα τα γυαλιά που φορούσε για να διαβάζει.

«Δεν ασχολείται κανείς. Είναι παιδιά που τα δέρνουν, άλλα που φέρνουν μαχαίρια, και μπούλινγκ γίνεται σε όλες τις τάξεις. Πάρα πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα, τα γνωρίζει όλα ο διευθυντής», τονίζει μητέρα που το παιδί της φοιτά στο σχολείο. Τα παιδιά φοβούνται τι θα τους συμβεί –τόσο στο σχολείο όσο και έξω από αυτό– αν μιλήσουν για το τι συμβαίνει σε καθηγητές που –όπως σημειώνει– είναι έτσι κι αλλιώς ως επί το πλείστον αδιάφοροι. «Ισως έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ίσως φοβούνται και αυτοί», αναφέρει.

«Οντως η κατάσταση είναι δύσκολη και βρίσκομαι και εγώ στη φάση της ενημέρωσης. Οι ψυχολόγοι μας έχουν υποδείξει να μην υπάρξει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά μια διήμερη αποβολή δεν τα εκφοβίζει, την αγνοούν», δήλωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Στο «φως» μετά από ψεύτικη καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι οι αγριότητες που συμβαίνουν μεταξύ μαθητών σε σχολείου του Αλμυρού είχαν ξεσκεπαστεί μετά από καταγγελία για γονείς μαθητή που δήθεν εκφόβισαν άλλους μαθητές με καραμπίνα. Οι δύο γονείς ενός 12χρονου παιδιού βρέθηκαν κατηγορούμενοι (μήνυση είχαν καταθέσει οι γονείς των παιδιών που δήθεν απειλήθηκαν) και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου και άρχισαν να ξετυλίγονται πτυχές ενός μεγάλου προβλήματος.

Οι κατηγορούμενοι γονείς όχι μόνο αθωώθηκαν, αλλά όσα κατέθεσαν στη διάρκεια της δίκης τους άφησαν το ακροατήριο σοκαρισμένο. Μίλησαν για την άγρια κακοποίηση που δεχόταν τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια από συμμαθητές του το 12χρονο παιδί τους.

Σε εκείνη τη δίκη, κατά την οποία η καταγγελία για την απειλή καραμπίνας αποδείχθηκε ψευδής, η μητέρα του 12χρονου απολογούμενη για το τότε συμβάν είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: «Προστατεύστε το παιδί μου. Περνάει ζωή μαρτύριο εξαιτίας συγκεκριμένων συμμαθητών του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου