ΑΛΜΥΡΟΣ

Προχωρά η διαδικασία για καταφύγιο αδέσποτων

προχωρά-η-διαδικασία-για-καταφύγιο-αδ-908270

Πράσινο φως από την Οικονομική Επιτροπή και για την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού

Το πράσινο φως άναψε πριν από λίγες μέρες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, που θα «συνοδεύει» τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, έργο για το οποίο ο δήμος έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμος έχει αναλάβει να λειτουργεί με τη βοήθεια φιλοζωικών συλλόγων ιδιωτικό κυνοκομείο και να παρέχει τρόφιμα. Επίσης, υλοποιεί πρόγραμμα περισυλλογής και στείρωσης σε συνεργασία με κτηνιάτρους.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι μείζον, καθώς και το κυνοκομείο είναι πλήρες και την ίδια στιγμή παντού στον καλλικρατικό δήμο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων ζώων που σκορπούν φόβο και τρόμο.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε να δεσμευτεί οικόπεδο έκτασης 6 στρεμμάτων στην περιοχή Νεοχωράκι και έχει κατατεθεί πρόταση για δημιουργία κυνοκομείου χωρητικότητας 48 θέσεων.

Η πρόταση υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και δραστηριότητες δήμων με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και εγκρίθηκε.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων για κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης.

Βασικοί στόχοι είναι η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών (εφόσον υπάρχουν) με σκοπό την αδειοδότησή τους και τη νόμιμη λειτουργία τους καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Αλμυρού στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα απαιτήθηκε και υποβλήθηκε μια ακόμη αίτηση για δύο υποέργα, με προϋπολογισμό δαπάνης ποσού 17.400,00 ευρώ το κάθε ένα και με συνολικό προϋπολογισμό των δύο υποέργων 34.800,00 ευρώ, για την αγορά κτηνιατρικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και για τη δαπάνη που είναι απαραίτητη για τη στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου