ΑΛΜΥΡΟΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-89215

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων προγραμματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού εν’ όψει των Χριστουγέννων σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού αλλά και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόλου. Ο σκοπός των εκδηλώσεων θα είναι διπλός. Πρώτον να δώσει χαρά στα μικρά παιδιά και να αλλάξει την ψυχολογία των καταναλωτών, αλλά και παράλληλα να τονώσει τους πεσμένους τζίρους των καταστημάτων τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτό τον καιρό στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα, η οποία αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή του καθενός, προτίθεται τα υλοποιήσει αρκετές χριστουγεννιάτικες δράσεις καθώς σε τέτοιες περιόδους το χαμόγελο, η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.

Ακόμη δεν έχει γίνει ο τελικός προγραμματισμός, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 10 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2013, οι περισσότερες από τις οποίες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Αλμυρού αλλά και στον χώρο των καταστημάτων.

Παράλληλα στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού θα στηθεί Λούνα Παρκ για τα μικρά παιδιά, ενώ στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν πάρτι για μικρούς και μεγάλους.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημήτρης Καλλές τόνισε: «Φέτος θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο του Αλμυρού, γι’ αυτό σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόλου διοργανώνουμε μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων. Θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία του κόσμου και να τον κάνουμε να ξεχαστεί έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να τονώσουμε της αγορά, η οποία βιώνει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων».

Στο μεταξύ για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με άλλες τοπικές αρχές η κοινωνική δράση Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικό «Καλάθι», στην προσπάθεια στήριξης των οικονομικά αδύνατων δημοτών. Μέσα την κοινωνικής δράσης θα έχουν την δυνατότητα άπορες οικογένειες του Δήμου να προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, αλεύρι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μακράς διάρκειας καθώς και παιχνίδια ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο και φέτος να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, καθότι στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων αλλά και συνδημοτών.

Τα διατιθέμενα προϊόντα μακράς διάρκειας, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ κάλεσμα από τον Δήμο απευθύνεται για τη συνεισφορά όλων.

Τα προϊόντα αλλά και τα παιχνίδια θα συγκεντρώνονται από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου του 2012 πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες. Ως χώρος συγκέντρωσης για τον Αλμυρό έχει επιλεγεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ για τις γύρω περιοχές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή – επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να ενημερωθούν για τους χώρους όπου θα μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2422350214 & 2422350204.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου