ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνάντηση με τον δήμαρχο για το LNG

συνάντηση-με-τον-δήμαρχο-για-το-lng-891748

Την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μετέφεραν εκπρόσωποι της Επιτροπής στον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο

Με τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, στο Δημαρχείο Αλμυρού, συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Όχι LNG στον Παγασητικό», στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει.

Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι «οι απόψεις του δημάρχου ταυτίζονται με τις θέσεις της Πρωτοβουλίας μας αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη επένδυση του LNG».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφορικά με την ίδια συνάντηση προσθέτουν:

«Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση επαναεριοποίησης του LNG, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας, καθώς η κατασκευή και λειτουργία της θα έχει ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση, δεδομένου ότι ο Παγασητικός είναι κλειστός κόλπος.

Η επικινδυνότητα από ενδεχόμενο ατύχημα απασχόλησε ιδιαίτερα τη συζήτηση, αφού είναι γνωστό ότι ο Παγασητικός είναι γεμάτος παραλιακούς οικισμούς και σε όποιο σημείο εντός του Παγασητικού, κατασκευαστεί η μονάδα, οι επιπτώσεις από μία πιθανή έκρηξη και το ωστικό κύμα μπορεί να είναι ανυπολόγιστες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο γεγονός ότι σε περιοχές που υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις, εκτός από την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τους υπαρκτούς κινδύνους από ενδεχόμενο ατυχήματος, προκαλείται και μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο.

Ο δήμαρχος Αλμυρού εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Παγασητικός κόλπος είναι ήδη επιβαρυμένος με πάρα πολλές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αλμυρού, και η νέα αυτή εγκατάσταση θα τον επιβαρύνει περισσότερο, καθώς θα προσεγγίζουν την πλατφόρμα τεράστια τάνκερς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλειστό κόλπο. Τόνισε δε ότι ο Παγασητικός συνδέει οικονομικά όλους τους οικισμούς από τη Μηλίνα μέχρι την Αμαλιάπολη και κάθε υποβάθμισή του θα επηρεάσει την οικονομία ολόκληρου του νομού Μαγνησίας.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι αν χρειαστεί θα εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι φυσικά ο ίδιος δεν συμφωνεί με την υλοποίηση της επένδυσης αυτής σε οποιοδήποτε σημείο εντός του Παγασητικού κόλπου.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνάντηση, επαναλαμβάνοντας ότι το «Όχι LNG στον Παγασητικό» αποτελεί την πάγια και άκαμπτη θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου