ΑΛΜΥΡΟΣ

Σημαντικός ο ρόλος της πρόληψης

σημαντικός-ο-ρόλος-της-πρόληψης-884805

Πώς μπορεί να αποτραπεί η κακοποίηση των παιδιών – Ενημερωτική εκδήλωση στον δήμο Αλμυρού

Τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η πρόληψη, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα κακοποίησης παιδιών, υπογράμμισαν με ιδιαίτερα εμφατικό ρόλο οι ομιλητές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού με θέμα «Κακοποίηση Παιδιού: Πρόληψη και Διαχείριση».

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αλμυρού σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργάνωσαν την εκδήλωση για αναδείξουν τη σημασία αναφοράς ενός περιστατικού κακοποίησης παιδιού.

Οι Κική Κουτμερίδου, κοινωνική λειτουργός Ε.Κ.Κ.Α, Στέφανος Κόφφας, κοινωνικός λειτουργός Ε.Κ.Κ.Α., Γεώργιος Σκόνδρας, ανθυπαστυνόμος Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, καθήλωσαν με τις ομιλίες τους, αναδεικνύοντας το σπουδαίο ζήτημα της πρόληψης και την αξία της διαχείρισης που προκύπτει μέσα από την αναφορά ενός περιστατικού κακοποίησης παιδιού.

Όπως επισήμαναν, η πρόληψη και η έγκαιρη παρέμβαση είναι οι πυλώνες της διαχείρισης τέτοιου είδους ζητημάτων.

Ανέφεραν ακόμη ότι σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και η δικτύωση των φορέων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, των αστυνομικών αρχών, των κοινωνικών υπηρεσιών, των εισαγγελιών και κάθε εμπλεκόμενου φορέα ώστε να υπάρχει ταχύτητα και επίτευξη αποτελεσματικής διαχείρισης.

«Η επικαιρότητα δεν πρέπει να μας αποτρέπει και να μας αποκαρδιώνει. Είναι τώρα η στιγμή να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας, να τους δώσουμε το παράδειγμα μας και όχι μόνο τις συμβουλές μας και ενωμένοι η κοινωνία και τα θεσμικά όργανα να επιτύχουν την αλλαγή», εκτίμησαν επίσης.

«Η δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και της κοινωνικής ευθύνης μας θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, να βρισκόμαστε κοντά στην κοινωνία, να δημιουργούμε δράσεις κάθε είδους με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και διαχείριση των θεμάτων αυτών σε τοπικό επίπεδο, ώστε η βία κάθε μορφής να παύσει οριστικά να θεωρείται κανονικότητα», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του δήμου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και νέες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κακοποίησης.

Υπενθυμίζει επίσης τη σπουδαιότητα της καταγγελίας και της αναφοράς κάθε περιστατικού κακοποίησης και παραθέτει τις γραμμές για άμεση κοινωνική βοήθεια «197», την εθνική γραμμή παιδικής προστασίας «1107» και φυσικά το «100», όπου μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά που έρχονται σε γνώση τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου