ΑΛΜΥΡΟΣ

Ασφαλής πλοήγηση στο ΓΕΛ Αλμυρού

ασφαλής-πλοήγηση-στο-γελ-αλμυρού-882640

Μετά από πρόσκληση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας από τον Διευθυντή του ΓΕΛ Αλμυρού, Ιωάννη Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση χθες Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού με το πολύ επίκαιρο θέμα: «Ο Διαδικτυακός εθισμός και η ανάγκη ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο».

Ο Ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ. Γεώργιος Σκόνδρας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φαινόμενο του διαδικτυακού εθισμού, στον εκφοβισμό και στις διάφορες μορφές εξάρτησης των νέων από το διαδίκτυο. Επεσήμανε ότι οι σημερινοί μαθητές μπορεί να έχουν πολύ καλές γνώσεις πληροφορικής, αλλά δυστυχώς –όπως είπε- ασχολούνται πολλές ώρες και ανυποψίαστα με τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έλκονται από την τεχνολογία, αλλά δεν υπολογίζουν ότι κάποιοι άλλοι κάνουν διαφορετική χρήση και έχουν άσχημες προθέσεις.

Τόνισε ότι παρατηρείται αυξητική τάση στα περιστατικά και τις καταγγελίες που φθάνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Ανέφερε πολλά περιστατικά ιντερνετικής παρενόχλησης που αντιμετώπισαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Εξήγησε ότι όσοι «σερφάρουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατρέχουν πολλούς κινδύνους, ενώ αφήνουν και το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα, το οποίο και θα τους ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή τους. Ο κ. Σκόνδρας συμβούλεψε τους μαθητές να έχουν πολύ καλή επικοινωνία με τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τι κάνουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ, γιατί διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία και μπορούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από το φαινομενικά ωραίο, ενώ οι ανήλικοι παρασύρονται εύκολα και είναι πιθανό να πέσουν σε παγίδες.

Το ΓΕΛ Αλμυρού ευχαριστεί θερμά την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και ιδιαίτερα τον κ. Γεώργιο Σκόδρα. Επίσης το ΓΕΛ Αλμυρού ευχαριστεί την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Τσιάμη για την άμεση και πολύτιμη τεχνική βοήθεια που προσέφερε στο σχολείο μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου