ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλλάζουν όλα στο ΚΕΠ του Δήμου Αλμυρού

αλλάζουν-όλα-στο-κεπ-του-δήμου-αλμυρο-881266

Ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε με 123.760 ευρώ για την αναβάθμισή του

Θέμα χρόνου είναι ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) του Δήμου Αλμυρού. Ο δήμος χρηματοδοτήθηκε με ποσό 123.760 ευρώ και θα προμηθευτεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και tablets, ενώ θα προχωρήσει και σε εργασίες ανακαίνισης.

Το ΚΕΠ θα μπορεί να αξιοποιεί τη χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ενώ θα διαθέτει εφαρμογή για την υπογραφή εγγράφων από τους εξυπηρετούμενους πολίτες, καθώς και εφαρμογή αξιολόγησης από αυτούς των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η αναβάθμιση των ΚΕΠ όλης της χώρας εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνισή τους βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, αλλά και την αναβάθμιση και / ή αντικατάσταση του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ», σκοπεύει να ενισχύσει τους Δήμους στα ακόλουθα επίπεδα:
Α) Την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών μέσω αντίστοιχων εργασιών (ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών κ.α.).
Β) Την προμήθεια tablets για την χρήση της εφαρμογής gov.gr.wallet για τον έλεγχο ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες στα ΚΕΠ.
Γ) Δράσεις εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών των ΚΕΠ που περιλαμβάνουν προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ, εκτυπωτών, tablets), υλοποίηση συστήματος διαχείρισης επισκεπτών, προμήθεια tablets μέσω των οποίων θα διατίθεται εφαρμογή για την υπογραφή εγγράφων από τους εξυπηρετούμενους πολίτες καθώς και
εφαρμογή αξιολόγησης από αυτούς των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η χρηματοδότηση των Δήμων θα λάβει τη μορφή επιχορήγησης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο στοχεύει στην εκ βάθρων ψηφιακή ανακαίνιση των ΚΕΠ, που αποτελούν έναν από τους πιο αξιόπιστους θεσμούς στο Ελληνικό Δημόσιο. Παραμονές της 86ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε και μια νέα, λειτουργική δυνατότητα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, την ενεργοποίηση του KEP-ePass, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να εκδίδεται ψηφιακά αριθμός προτεραιότητας για τα ΚΕΠ.
Επισημαίνεται ότι οχτώ στα δέκα ΚΕΠ σκοράρουν σήμερα στην ικανοποίηση των πολιτών για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στα 20 χρόνια λειτουργίας τους παραμένουν ακλόνητα στη πρώτη θέση της προτίμησης των Ελλήνων πολιτών ως προς την εξυπηρέτησή τους από τις δημόσιες υπηρεσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου