ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενδιαφέρον για το παζάρι του Αλμυρού

ενδιαφέρον-για-το-παζάρι-του-αλμυρού-864110

Συνολικά 200 και πλέον έμποροι προτίθενται να συμμετάσχουν

Συνολικά 200 και πλέον έμποροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, που φέτος θα διοργανωθεί μετά από αναστολή λειτουργίας δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού στο Τμήμα Εσόδων Ευάγγελο Κούργια, σχεδόν το σύνολο των εμπόρων που συμμετείχε στο παζάρι τα προηγούμενα χρόνια πριν την πανδημία, έχει ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των επαγγελματιών δεν ανανεώνει το ραντεβού και αποτελεί εξαίρεση, καθώς μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στην αγορά εργασίας ο κορονοϊός ασχολείται σε άλλον επαγγελματικό τομέα.

Επίσης, ενδιαφέρον για συμμετοχή εκδηλώνεται και από νέους εμπόρους που δεν έχουν πάρει μέρος στη διοργάνωση στο παρελθόν.

Συμμετοχές δηλώνονται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ άλλων από Κομοτηνή, Αθήνα, Λιβαδειά, Λάρισα, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Τελική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής θα δοθεί από τον Δήμο Αλμυρού τις επόμενες μέρες που θα οριστικοποιηθεί με επίσημο τρόπο το ποσοστό συμμετοχής των εμπόρων που συμμετείχαν παλαιότερα στην εμποροπανήγυρη.

Επισημαίνεται πως θα υπάρχουν συνολικά 500 θέσεις και 18 χώροι για καταστήματα εστίασης.

Ανάδοχοι για τα παραπήγματα

και την ηλεκτρική εγκατάσταση

Προχωρούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ενέκρινε το αποτέλεσμα δύο διαγωνισμών για τα παραπήγματα και για την ηλεκτρική εγκατάσταση.

Για την κατασκευή των παραπηγμάτων στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Αλμυρού ανταποκρίθηκε ο έμπορος παλαιών σιδήρων – εργολάβος Αλκιβιάδης Βιλανάκης από τη Γιάννουλη Λάρισας, ο οποίος προσέφερε ποσό 5.040 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διαδικασία αξιολόγησης και υποβολής της μοναδικής προσφοράς.

Οσον αφορά στην ηλεκτρική εγκατάσταση, η οποία αποτελεί βασικό τμήμα της οργάνωσης για τη λειτουργία του παζαριού, υποβλήθηκε επίσης μία προσφορά από τον ηλεκτρολόγο – ενοικιάσεις καλαθοφόρων Αθανάσιο Μπαρτζιώκα από τα Τρίκαλα, ο οποίος προσέφερε το ποσό των 6.020 ευρώ. Η προσφορά διαπιστώθηκε πως πληροί τους όρους της προκήρυξης και εγκρίθηκε επίσης.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο πριν από την πανδημία έτσι και φέτος την εβδομάδα από 23 έως 30 Αυγούστου.

Η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι φτάνουν στον Αλμυρό από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού δίνει φέτος έμφαση στα θέματα ασφάλειας των πολιτών και στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει σειρά μέτρων για την επιτυχή διοργάνωση χωρίς προβλήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου