ΑΛΜΥΡΟΣ

Β. Χατζηκυριάκος: Βουτιά στο παρελθόν οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι

β-χατζηκυριάκος-βουτιά-στο-παρελθόν-ο-856619

Με μεγάλη ικανοποίηση ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος χαιρετίζει το έργο δημιουργίας και λειτουργίας των τριών επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στον Παγασητικό Κόλπο και πιο συγκεκριμένα στον Τηλέγραφο, την Κίκυνθο και το Γλάρο.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για ένα έργο, στο οποίο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Κωνσταντίνος Αγοραστός πίστεψε από την πρώτη στιγμή και εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων υλοποίησης του παρόντος έργου , τόσο σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου όσο και σε επίπεδο επίτευξης της συνεργασίας Υπουργείου- Περιφέρειας- Δήμου.

«Ο Δήμος Αλμυρού, και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος, ήδη από την προηγούμενη θητεία μου, υπήρξα, εξ υπαρχής, υποστηρικτής και ενεργός «εταίρος» σε αυτήν την προσπάθεια. Το παρόν έργο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Συμβάλλει ουσιωδώς στον εναλλακτικό τουρισμό, ένα είδος τουρισμού που όλες οι σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι βρίσκεται στις μεγαλύτερες προτιμήσεις επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Επιπρόσθετα, το εν λόγω έργο συνδυάζεται με 2 έργα υποδομής υποστήριξης που θα ακολουθήσουν, το κτίριο ΚΕΕΚ (Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού) με ποσό 1.200.000,00€ το οποίο είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας και βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης για την υλοποίησή του και την κατασκευή 2 προβλητών που επίσης βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης» τονίζει ο κ. Χατζηκυριάκος.

Οι επισκέψιμοι εναέλιοι αρχαιολογικοί χώροι στον Παγασητικό Κόλπο, μαζί με το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς, το μυστηριώδες και μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο φαινόμενο των Λιμνών Ζερέλια, τα σπάνιας ομορφιάς φυσικά μονοπάτια που εκτείνονται σε όλη την Όθρυ και τα γραφικά χωριά της αλλά και την ιστορική περιοχή του Πτελεού, που τη συναντάς από τις αναφορές του Ομήρου ακόμα, δημιουργούν μία ολοκληρωμένη πρόταση τουρισμού του Δήμου Αλμυρού που προσδίδει ωφέλεια σε κάθε τοπική κοινότητα ξεχωριστά.

Αυτή η «βουτιά στο παρελθόν», λοιπόν, μέσω των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων (ΕΕΑΧ) που εγκαινιάζουμε στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για όλους μας, μέσα από τις σωστές διεργασίες να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί με τον ορθότερο δυνατό τρόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου