ΑΛΜΥΡΟΣ

Παράταση έξι μήνες για τα έργα

παράταση-έξι-μήνες-για-τα-έργα-845470

Εξι μήνες παράταση έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού για σημαντικά έργα του δήμου Αλμυρού καθώς οι ανάδοχοι μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις εισαγωγές στις πρώτες ύλες λόγω των capital controls αλλά και την αδυναμία ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020 δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τις συμβατικές προθεσμίες.

Πρόκειται για τα έργα «Αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ- Αγιος Δημήτριος Αχιλλείου», «Ανάπλαση – Βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Ενότητας Πτελεού», «Ανάπλαση – Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Δημοτικής Ενότητας Σούρπης», «Ανάδειξη, προστασία και αξιοποίησης της περιοχής «Λίμνες Ζερέλια» και «Βιοκλιματική Αναβάθμιση πλατείας & περιμετρικών οδών Αλμυρού».

Ενδεικτικά για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων Σούρπης ο ανάδοχος ενημέρωνε «η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας (Capital Controls) επηρέασε αρνητικά τη ρευστότητα της εταιρείας μας, όπως συνέβη άλλωστε και με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, δημιουργώντας προβλήματα στην αγορά πρώτων υλών(τσιμέντα, καύσιμα κτλ), προβλήματα τα οποία εκφεύγουν των δυνατοτήτων μας προς επίλυσή τους.

Τέλος, όπως γνωρίζετε η χρηματοδότηση του έργου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 το οποίο και έχει λήξει από την 31/12/2015, επειδή όμως η ένταξή του στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ώστε να έχουμε και εμείς την απαραίτητη ενημέρωση και βεβαιότητα για την συνέχισή του.

Κατόπιν τούτων αιτούμαστε τη χορήγηση παράτασης, του συμβατικού χρόνου εκτέλεσης του έργου για (6) έξι μήνες ήτοι μέχρι και τις 27/10/2016».

Να επισημανθεί ότι η πίστωση χρόνου που ζητήθηκε για την ολοκλήρωση των έργων σε ορισμένα από αυτά μπορεί και να είναι η τρίτη ή και η τέταρτη κατά σειρά όπως συμβαίνει με την «Ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση της περιοχής «Λίμνες Ζερέλια» και τη «Βιοκλιματική Αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών Αλμυρού» αντίστοιχα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε και για τα πέντε έργα υπέρ της πίστωσης χρόνου με ομόφωνη απόφασή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου