ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρωτιά στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

πρωτιά-στο-γυμνάσιο-ευξεινούπολης-79457

Το λογότυπο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus «Ναι, Ευτυχία» που εμπνεύστηκε μαθητής του σχολείου ψηφίστηκε ως το καλύτερο – Αλλα δύο στην τρίτη και τέταρτη θέση

Την υπογραφή μαθητή του Γυμνασίου Ευξεινούπολης φέρει το λογότυπο (logo) που επιλέχθηκε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus «ΝΑΙ, Ευτυχία». Μαθητές από τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ψήφισαν τη δημιουργία του Λευτέρη Χατζηιερεμία ως το καλύτερο λογότυπο. Μέσω του προγράμματος θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την ευτυχία, κατά τη διάρκεια των αλλαγών που θα βιώσουν στη ζωή τους.

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης την διετία 2015-2017 συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ2 με τίτλο “Young Epicure Searching for Happiness” ως Εταίρος, στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, το οποίο εγκρίθηκε και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ι.Κ.Υ., με σχολεία εταίρους από την Τarragona της Ισπανίας, το Kusadasi της Τουρκίας και το Frankenberg της Γερμανίας. Στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής τους, να κατανοήσουν διαφορετικές κοινωνίες, να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ευτυχία.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές όλων των χωρών σχεδίασαν εκ μέρους της χώρας τους τα logo του προγράμματος. Από κάθε χώρα επιλέχθηκαν τα 3 καλύτερα και στην τελική φάση ψήφισαν όλοι οι μαθητές των σχολείων των 4 χωρών για να επιλέξουν το καλύτερο logo, το οποίο θα αποτελέσει το λογότυπο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KΑ2 “YES Happiness”. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης είναι πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι, διότι το logo που ψηφίστηκε πρώτο είναι του Λευτέρη Χατζηιερεμία, το δεύτερο είναι της Γερμανίας, το τρίτο είναι της Άννας Αβραδοπούλου και το τέταρτο του Δημήτραινα Ιωάννη. Στα πλαίσια της σχολικής σύμπραξης, οι μαθήτριες Κυρίτση Βασιλική, Ντούρα Ηλιάνα, Ξυνού Παναγιώτα, Σιμπλίδη Μαρία, και Στεφανή Αντωνιέττα με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Καραγιαννοπούλου Μαρία, Σταυραντώνη Μαρία και Πετρά Ευαγγελία θα ταξιδέψουν στην Ταrragona από 13/3/2016 έως 20/3/2016, και θα συναντηθούν με τους Ευρωπαίους μαθητές των άλλων χωρών για να υλοποιήσουν τις δράσεις του πρώτου meeting. Η αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Ευξεινούπολης θα προσφέρει ως ενθύμιο δώρο από την Ελλάδα στο σχολείο της Ταrragona, ένα καταπληκτικό δημιούργημα που έφτιαξαν οι μαθητές με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Παυλίνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου