ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανάδειξη αρχαιολογικού μονοπατιού

ανάδειξη-αρχαιολογικού-μονοπατιού-780603

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Στη γειτονιά του Πρωτεσίλαου: «Το Αρχαιολογικό μονοπάτι από τη μυκηναϊκή εποχή στα κλασσικά χρόνια», θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού από τους μαθητές του Γραμματίκειου Γυμνασίου Πτελεού Μαγνησίας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου αναφερόμενοι στο πρόγραμμα επισημαίνουν ότι το μονοπάτι του Πρωτεσίλαου είναι ένας αρχαιολογικός – περιβαλλοντικός περίπατος μήκους 1. 300 μέτρων, που ξεναγεί τους περιπατητές τόσο στους θολωτούς τάφους που υπάρχουν στη περιοχή, όσο και πάνω στο λόφο ’Γρίτσα’ όπου πιθανολογείται ότι υπήρχε ο ομηρικός Πτελεός.

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Γρίτσας και η προσβασιμότητά του μέσω του μονοπατιού που ανοίχτηκε και σηματοδοτήθηκε, μετά από δύο χρόνια εργασιών από τους μαθητές του Γυμνασίου, η γνώση της τοπικής ιστορίας, θρύλοι και μύθοι της περιοχής, θα παρουσιαστούν μέσα από φωτογραφίες και ταινίες από την δράση των μαθητών.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει από τον κ. Κοντονάτσιο Βίκτωρα ιστορικό ερευνητή, για την προέλευση του ονόματος «Πτελεός» και πως συνδέεται αυτό, με τον τοπικό μυθικό ήρωα. Χαρακτηριστικά οι μαθητές επισημαίνουν : «Περπατώντας στο μονοπάτι του Πρωτεσίλαου αναζητάμε τους μύθους, μαθαίνουμε για τους θρύλους της τοπικής ιστορίας, αναδεικνύουμε πτυχές του παρελθόντος, ανακαλύπτουμε τα ίχνη μας στο χρόνο, δρασκελίζουμε από το παρόν στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου