ΑΛΜΥΡΟΣ

Πληρότητες σε υψηλά επίπεδα σε Πτελεό, Αχίλλειο, Αμαλιάπολη

πληρότητες-σε-υψηλά-επίπεδα-σε-πτελεό-757494

Παίρνει τα πάνω του ο τουρισμός στα θέρετρα

Πληρότητα σε υψηλά επίπεδα θα έχουν τον Αύγουστο που μόλις ξεκίνησε τα τουριστικά θέρετρα του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού. Ο κόσμος του τουρισμού έχει αρχίσει επιτέλους να αισιοδοξεί μετά από τόσα προβλήματα που προκάλεσε η υγειονομική κρίση με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της θερινής σεζόν να χαθεί.

Ο Ιούλιος έδωσε μία πρώτη γεύση με τα Σαββατοκύριακα τα τουριστικά θέρετρα να σφύζουν από ζωή. Ο περασμένος μήνας κατέγραψε μία μικρή αύξηση. Όμως οι κρατήσεις του Αυγούστου φαίνεται να ικανοποιούν. Αν και ο ξένος τουρισμούς σχεδόν εκμηδενίστηκε οι Ελληνες από τη γύρω περιοχή, τη Θεσσαλία αλλά και άλλες Περιφέρειες φαίνεται ότι κρατούν ζωντανό τον τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου Γεώργιος Μαρκάκης λέει ότι τον τρέχον μήνα όλα τα δωμάτια θα έχουν φουλ πληρότητες σε Αχίλλειο και Άγιο Δημήτριο. Πλέον έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα γραφικά λιμανάκια τουριστικά σκάφη. Τα πλοιάρια από Κατερίνη που κάθε χρόνο πηγαινοφέρνουν κόσμο στη Σκιάθο με ημερήσιες εκδρομές, δυστυχώς φέτος δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους. Το γεγονός αυτό συνιστά πλήγμα για την περιοχή, καθώς μετέφεραν εκατοντάδες άτομα κάθε μέρα με αποτέλεσμα να χάνεται σημαντικό χρήμα από την τοπική αγορά. Ωστόσο, δεδομένης της πανδημίας οι ντόπιοι δεν απογοητεύονται. Μπορεί οι ξένοι τουρίστες που εμφανίζονται ανά διαστήματα και αφορούν κατά κύριο λόγο σε ηλικιωμένα ζευγάρια αλλά παραθεριστές από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία φαίνεται ότι ενισχύουν τον τουρισμό σημαντικά.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και για τον Πτελεό, που επίσης μέχρι σήμερα δούλευε κατά κύριο λόγο τα Σαββατοκύριακα και λιγοστά τις καθημερινές. Όπως λέει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, ο Ιούλιος κύλησε αισθητά καλύτερα δίνοντας μία πρόγευση από την κίνηση του Αυγούστου.

Στην περιοχή παραθερίζουν πολλοί επισκέπτες από τις γύρω περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και αρκετοί Αθηναίοι που έχουν σπίτια στην περιοχή και τα επισκέφτηκαν. Ο κ. Μπουκουβάλας λέει ότι οι πληρότητες του Αυγούστου θα είναι ικανοποιητικές. «Από τις 15 Ιουλίου η εικόνα άρχιζε να αλλάζει στην περιοχή. Εστιατόρια και ταβέρνες δεν δουλεύουν τόσο πολύ όμως υπάρχει αισθητά αυξημένη κίνηση», τονίζει.

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο επισημαίνει από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης Ιωάννης Ξάνθης. «Δεν είμαστε όπως άλλα χρόνια όμως ο Ιούλιος κινήθηκε μέτρια και ευελπιστούμε η καλή εικόνα να συνεχιστεί και τον Αύγουστο», τονίζει. Ολοι όσοι διατηρούν σπίτια στην περιοχή έχουν έρθει φέτος για διακοπές στην Αμαλιάπολη, ενώ στηρίζει την περιοχή πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές του Αλμυρού και συγκεκριμένα από Σούρπη, Αλμυρό, Δρυμώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου