ΑΛΜΥΡΟΣ

Απάντηση Αρετής Μπέη στα ερωτήματα Δημ. Εσερίδη

απάντηση-αρετής-μπέη-στα-ερωτήματα-δη-733575

Για την προαγωγή υπαλλήλου, που έχει καταδικαστεί

Πόλεμος ξέσπασε στον δήμο Αλμυρού μεταξύ της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης της πλειοψηφίας γα την προαγωγή υπαλλήλου στον α’ βαθμό που έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος και για απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Στις 8 Αυγούστου ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης θέτοντας μία σειρά από ερωτήματα ζήτησε να ενημερωθεί αν η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού λειτούργησε από μόνη της για την εν λόγω απόφαση ή πιεζόμενη από πολιτικές διαχωρισμού και αν υπήρξε ιδιαίτερη φροντίδα.

Περνώντας στην αντεπίθεση η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Αλμυρού Αρετή Μπέη επικαλείται απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Μαγνησίας και διαπιστωτική πράξη του πρώην δημάρχου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπέη επικαλείται απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Μαγνησίας τον Απρίλιο του 2018 που αναγνωρίζει την προϋπηρεσία της υπαλλήλου, τη διαπιστωτική πράξη που εξέδωσε ο κ. Εσερίδης επί δημαρχίας του (τον Ιούλιο του 2018) με την οποία κατατάσσει την υπάλληλο στον βαθμό Β’ και νέα απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου τον Μάιο του 2020 υπέρ της προαγωγής της υπαλλήλου στον βαθμό Α’

«Όπως όλοι αντιλαμβάνονται από τα παραπάνω δεν «το είδαμε κι αυτό στον Δήμο Αλμυρού» τώρα. Το είχαμε δει από το 2018 επί θητείας του κ. Εσερίδη (ο οποίος υπογράφει και την διαπιστωτική πράξη) και όπως είναι φυσικό αναρωτιόμαστε:

Η κατάταξη του υπαλλήλου το έτος 2018 στον βαθμό Β’ , δεν ξεπερνούσε τα όρια; Δεν προκαλεί οργή; Δεν είναι αντίθετη στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας; Υπήρχε τότε αίσθημα δικαιοσύνης των υπαλλήλων του Δήμου;», ερωτά περνώντας στην αντεπίθεση.

Τέλος, στα περί πιέσεων και εξαναγκασμού υπαλλήλων επισημαίνει ότι «η νυν δημοτική αρχή δεν έχει δώσει αφορμή για κάτι τέτοιο, εκτός αν ο πρώην δήμαρχος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου