ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελέγχους για το παζάρι του Αλμυρού

ελέγχους-για-το-παζάρι-του-αλμυρού-720146

Ζητά ο εμπορικός κόσμος για τη διασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας του

Τεντώνει… κεραίες, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού, ενόψει της έναρξης της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης που φέτος θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 30 του μήνα. «Αλεξιπτωτιστές», προϊόντα – «μαϊμού» και μη έκδοση αποδείξεων, συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τους εμπόρους, που ζητούν από τη δημοτική αρχή να περιφρουρήσει το θεσμό του παζαριού και ταυτόχρονα να προστατέψει το στεγασμένο εμπόριο.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκο είχαν στα μέσα της εβδομάδας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού.

Οι έμποροι ζήτησαν από το Δήμο να εντατικοποιήσει τους ελέγχους με στόχο να διασφαλιστεί η νομιμότητα λειτουργίας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης.

Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στα κρούσματα που υποβαθμίζουν το θεσμό και ταυτόχρονα θίγουν το στεγασμένο εμπόριο. Μίλησαν για «αλεξιπτωτιστές» που επινοικιάζουν πάγκους και πωλούν την πραμάτεια τους χωρίς οι ίδιοι να διαθέτουν άδειες, τιμολόγια και φορολογική ενημερότητα. Κατήγγειλαν τη διάθεση προϊόντων «μαϊμού» από επιτήδειους και τη μη έκδοση αποδείξεων στους πάγκους.

Ο εμπορικός κόσμος εμφανίστηκε διατεθειμένος να στηρίξει τη δημοτική αρχή για τη διασφάλιση της νομιμότητας λειτουργίας της εμποροπανήυγυρης και πρότεινε στον κ. Χατζηκυριάκο να επιδιώξουν κοινό ραντεβού με τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Καλτσογιάννη, για τη δρομολόγηση μιας σταθερής πολιτικής με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου.

Ανάπλαση κεντρικής πλατείας

Στην ίδια συνάντηση, οι έμποροι του Αλμυρού, ενημερώθηκαν και για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και πέριξ περιοχής.

Οπως έγινε γνωστό, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν από το νέο έτος και περιλαμβάνουν ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων και της αγοράς. Μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και ο ανάδοχος αναμένεται να προκύψει μέσα στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα όμως με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Μπούντη, η εκτέλεση των εργασιών δεν είναι απλή υπόθεση. «Προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις. Το έργο θα αναβαθμίσει το κέντρο του Αλμυρού, μέχρι όμως να ολοκληρωθεί δεν πρέπει να ανοίξουν πληγές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούντης ζητώντας σταδιακή αποπεράτωση των εργασιών για να μη δεχθεί πλήγμα η εμπορική αγορά.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου