ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόστιμο για το Βιολογικό Πτελεού

πρόστιμο-για-το-βιολογικό-πτελεού-719816

Παλιές… αμαρτίες, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Αλμυρού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με διοικητικές κυρώσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την παράνομη λειτουργία του Βιολογικού στον Πτελεό.

Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, πρόκειται να γίνει γνωστό το ύψος του προστίμου με το οποίο επιβαρύνονται οικονομικώς τα ταμεία του Δήμου, για ένα έργο, που τέθηκε σε λειτουργία χωρίς άδεια.

Την τελευταία τριετία τουλάχιστον, ο Βιολογικός στον Πτελεό, λειτουργεί παράνομα.

Ως αποδέκτης των επεξεργασμένων αποβλήτων είχε οριστεί ο χείμαρρος που εκβάλλει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, με προσωρινή απόφαση του τότε Νομάρχη Μαγνησίας, η οποία τελικώς ανακλήθηκε στα τέλη του 2010.

Εκτοτε ο Βιολογικός διαθέτει παράνομα τα επεξεργασμένα απόβλητα στο χείμαρρο, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής και πρόσφατα επέφερε διοικητικές κυρώσεις με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

«Πρέπει να βρεθεί λύση για το Βιολογικό. Αφενός με τη διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων, είτε υπεδάφια είτε για την άρδευση των ελαιοπερίβολων και αφετέρου με την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης σε ολόκληρη την περιοχή του Πτελεού. Προς το παρών με το Βιολογικό είναι συνδεδεμένες οι λιγοστές κατοικίες στον οικισμό Πηγάδι», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, κ. Χρ. Βούλγαρης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου