ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πόλεμος» στον Πτελεό

πόλεμος-στον-πτελεό-719598

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Πτελεού και ορισμένων μελών του σχετικά με τις διατάξεις του καταστατικού που έχουν να κάνουν με τις διαγραφές μελών από το Συνεταιρισμό.

Τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν στα χέρια ορισμένων μελών του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Πτελεού κλήσεις από τη διοίκηση του Συνεταιρισμού για παροχή εξηγήσεων σχετικά με την παράδοση καρπού μελών του σε ιδιωτικό ελαιοτριβείο.

Χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο που απέστειλαν μέλη της διοίκησης του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Πτελεού μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Σαν μέλη του Συνεταιρισμού μας και βάσει του καταστατικού έχετε δικαιώματα και υποχρεώσεις που λεπτομερώς αναγράφονται σ’ αυτό. Εξυπακούεται ότι παραβίαση βασικών καταστατικών διατάξεων συνεπάγεται με κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η διαγραφή από τον Συνεταιρισμό.

Βάση των άρθρων 5 παρ.2α και β’ καθώς και 11 παρ. 1δ καλείστε όπως πέντε ημερών από την παραλαβή της παρούσας να καταθέσετε εγγράφως εξηγήσεις για συμπεριφορά που αντιβαίνει στις διατάξεις του καταστατικού και βλάπτει οικονομικά τον Συνεταιρισμό μας δη: κατά την παρελθούσα ελαιοκομική περίοδο παραδώσατε τον καρπό σας σε ιδιωτικό ελαιοτριβείο, πράξη η οποία είναι αντίθετη στα οικονομικά συμφέροντα του Συνεταιρισμού.

Η πράξη αυτή δε δικαιολογείται, δεδομένου ότι η παρεχόμενη υπηρεσία από τον Συνεταιρισμό προς όλα τα μέλη είναι άριστη, γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών μας».

Μάλιστα σήμερα Τετάρτη στην κεντρική πλατεία Πτελεού στις 8 το απόγευμα κάτοικοι του χωριού διοργανώνουν ανοιχτή συνέλευση μεταξύ μελών και μη του Συνεταιρισμού με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού. Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζουν ορισμένα μέλη του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Πτελεού «άλλαξαν διατάξεις του καταστατικού προτού να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση μεταξύ του συνόλου των μελών του».

Χαρακτηριστικά μέλος του Συνεταιρισμού αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Ο Συνεταιρισμός πρέπει να στέκεται δίπλα στα μέλη του και όχι απέναντί τους. Ο ρόλος του θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός και όχι αυταρχικός».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Πτελεού κ. Γιώργος Κεχαγιάς επισημαίνει, ότι επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν χρήση του κανονισμού περί διαγραφών, δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε η σχετική πρόβλεψη.

«Στον Ελαιουργικό Πιστωτικό Συνεταιρισμό προκειμένου να βοηθήσουμε τα μέλη μας για την παράδοση καρπού δίναμε τιμές στους παραγωγούς από 1,80 μέχρι 2,00 ευρώ, τη στιγμή που ιδιώτες έδιναν τιμή 1,30. Προσπαθούμε να βάλουμε μια σειρά στο Συνεταιρισμό και αυτό προφανώς δεν αρέσει σε ορισμένους, που θέλουν ένα διαλυμένο συνεταιρισμό».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου