ΑΛΜΥΡΟΣ

Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για το Δάσος Κουρί

κόντρα-στο-δημοτικό-συμβούλιο-αλμυρο-715171

Οι τόνοι ανέβηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού σχετικά με την προγραμματισμένη κοπή ξυλείας που έγινε το προηγούμενο διάστημα στο Δάσος Κουρί.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Καρακώστας ανέφερε ότι παρακολούθησε επί 3 ημέρες τον ιδιώτη που έκοβε τα ξύλα και έβγαλε από το Δάσος τουλάχιστον 30 τόνους περισσότερα ξύλα από το Δάσος χωρίς να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο στο Δήμο, ενώ κατηγόρησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σαρρή για αδιαφορία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αντέδρασε και παίρνοντας το λόγο υποστήριξε ότι ο κ. Καρακώστας μιλάει από την πλευρά του ανταγωνιστή στην εμπορία ξυλείας και δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του Δήμου, αφού περίμενε τουλάχιστον 20 ημέρες για να ενημερώσει το Δήμο.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Βούλγαρης επισήμανε την απουσία του Δήμου στη διαδικασία ενώ στην σχετική επερώτηση που κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής: «Ποιος αντιδήμαρχος ή έστω υπάλληλος είχε ορισθεί υπεύθυνος για την παρακολούθηση της υλοτομίας του δάσους και κυρίως ποιος θα παρίστατο στις ζυγίσεις των ξύλων; Γιατί δεν παρίστατο κανείς απ’ την πλευρά του Δήμου κατά την ζύγιση των φορτίων τουλάχιστον από 17-1-2013 και μετά; Με ποιον τρόπο γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος και η αρμόδια υπηρεσία για την ποσότητα των ξύλων που απεκόμισε η μισθώτρια; Ποια ποσότητα τελικά απεκόμισε η μισθώτρια ή μάλλον πόσα κιλά πληρώθηκε ο Δήμος;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου