ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε κανονική λειτουργία η SOVEL Αλμυρού

σε-κανονική-λειτουργία-η-sovel-αλμυρού-714753

Σε ρυθμούς κανονικής λειτουργίας από την ερχόμενη Δευτέρα η Χαλυβουργία της SOVEL στον Αλμυρό. Τέλος στην προσωρινή διαθεσιμότητα και τις άδειες.

Ήδη οι εργαζόμενοι όπως είχε ανακοινώσει εξαρχής η εταιρεία ενημερώθηκαν από προχθές ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από τρείς εβδομάδες που ήταν σε διαθεσιμότητα και μία εβδομάδα κανονικής άδειας. Με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι πληρώνονταν το 60% των αποδοχών τους, 50% από την ίδια την επιχείρηση και 10% από τον ΟΑΕΔ για τις τρείς εβδομάδες που διήρκησε.

Η επιχειρηματολογία που επικαλέστηκε η εταιρεία για την απόφαση της διαθεσιμότητας αφορούσε στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι ποσότητες στόκ είναι μεγάλες.

Η διαθεσιμότητα ξεκίνησε από 1η Μαρτίου για περίπου 310 άτομα προσωπικό από τους συνολικά 500 περίπου εργαζόμενους., χαλυβουργείο, το ελασματουργείο, το σωληνουργείο που αποτελούν τις κυριότερες παραγωγικές και υποστηρικτικές μονάδες της εταιρείας, ενώ σε ορισμένα τμήματα εφαρμόστηκε εκ περιτροπής εργασίας ενώ ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου έχει αρχίσει την ενημέρωση του προσωπικού.

Η SOVEL είναι θυγατρική εταιρία της ΣΙΔΕΝΟΡ, απέκτησε το 1996 τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΧΑΛΥΨ στον Αλμυρό Μαγνησίας. Το βιομηχανικό συγκρότημα που περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής δομικού πλέγματος, σωληνουργείο και βοηθητικές μονάδες, είναι εγκατεστημένο σε συνολική έκταση 770 στρεμμάτων.

Πρόκειται για μία σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων, που απασχολεί άμεσα 500 περίπου εργαζομένους ενώ είναι μία από την μεγαλύτερες εταιρείες σιδήρου στο χώρο.

Το 2011, για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη οικονομικά στοιχεία, είχε καταγράψει ζημιά 28,2 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας πωλήσεις αξίας 319,7 εκατ. ευρώ.Στο απόγειο της ισχύος της, το 2008, είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις 513,1 εκατ. ευρώ ενώ τα ίδια και ξένα κεφάλαια που απασχολεί η εταιρεία ανέρχονται, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, σε 1,6 δισ. ευρώ περίπου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου