ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε πλήρη λειτουργία το αμαξοστάσιο

σε-πλήρη-λειτουργία-το-αμαξοστάσιο-680887

Αμεσα η απόσυρση αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης

Τάξη με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ξεκινώντας πρώτα από τα δικά της, θα βάλει από εβδομάδα η δημοτική αρχή Αλμυρού. Τα 63 αυτοκίνητα του δήμου, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σταθμευμένα σε δημοτικό υπαίθριο χώρο κάτω από 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, θα συγκεντρωθούν στο αμαξοστάσιο στη θέση Πλατάνια.

Ηδη, η εγκατάσταση της περίφραξης του υπαίθριου δημοτικού χώρου, έκτασης 10 στρεμμάτων, ολοκληρώθηκε, ενώ στον προγραμματισμό έργων της Διεύθυνσης Καθαριότητας περιλαμβάνεται αποθήκη, υπόστεγα και ράμπα για τα αυτοκίνητα, ώστε να υπάρχει η υποδομή για εργασίες σέρβις και καθαρισμού.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, είπε ότι στο αμαξοστάσιο θα μετακινηθούν άμεσα όλα τα αυτοκίνητα του δήμου, ενώ εκεί πλέον θα συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι Καθαριότητας πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.

«Θα κοιτάξουμε να συντηρήσουμε τα οχήματα που μπορούν να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία, ενώ όλα τα αυτοκίνητα του δήμου θα βρίσκονται σταθμευμένα σε ένα ασφαλή χώρο, ώστε να μην αποτελούν στόχο κλοπών. Υπάρχουν οχήματα χωρίς λάστιχα, ζάντες, σασμάν» είπε ο ίδιος.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας στοχεύει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ιδιωτών, που υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 150 και βρίσκονται διάσπαρτα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι με αυτοκόλλητα σημειώματα θα ειδοποιηθούν όλοι οι κάτοχοι όπως σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε ιδιωτικούς τους χώρους.

«Πρέπει να μπει μία τάξη. Οχήματα παλιάς τεχνολογίας βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι κάτοχοί τους δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, ενώ τα αυτοκίνητα δεν έχουν πινακίδες. Δεν μπορούν να συνεχίζουν να καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η δημοτική αρχή θα δίνει μία προθεσμία στους κατόχους των αυτοκινήτων για να μεριμνήσουν πριν προβεί στην απομάκρυνσή τους από το κέντρο. «Πολίτες παραπονούνται ότι παλιά αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη και σε κεντρικούς πεζοδρόμους, όπου κάνουν τη βόλτα τους. Υπάρχουν πολλές αναφορές» είπε ο ίδιος.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Καθαριότητας σκοπεύει να κάνει δενδροφύτευση. Στο προσεχές διάστημα θα φυτέψει τουλάχιστον 130 δέντρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου