ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα πιο γιορτινά θα… φορέσει τα Χριστούγεννα ο Αλμυρός

τα-πιο-γιορτινά-θα-φορέσει-τα-χριστού-6325

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε αντικατάσταση του διακόσμου

Καινούργιος διάκοσμος θα τοποθετηθεί αυτά τα Χριστούγεννα στον Αλμυρό. Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στην προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προκειμένου να διατεθεί κονδύλι ύψους 6.000 ευρώ για το στολισμό της πόλης.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα λαμπιόνια με καινούργια, καθώς ο διάκοσμος της πόλης δεν έχει ανανεωθεί από το 2011. Ο στολισμός θα δίνει έμφαση στην κεντρική πλατεία και στο εμπορικό κέντρο.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ακόμη κονδύλι ύψους 11.117 ευρώ το οποίο θα διατεθεί στις Σχολικές Επιτροπές, για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.

Η συνεδρίαση έκανε δεκτή τη σύνταξη συμβολαίου για την αγορά έκτασης γης για την κατασκευή αντλιοστασίου του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Σούρπης», ενώ απέσυρε τη διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους μετά από προτροπή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Αριστείδη Καραγιώργου, καθώς πολλοί δημότες αμφισβητούν τις αιτήσεις.

Μεταξύ των άλλων, το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε για τη λειτουργία των παιδικών χαρών. Ο κ. Καραγιώργος ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση τονίζοντας ότι σε όλες υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί. Αναμένεται έλεγχος από πιστοποιημένο φορέα, πρόσθεσε, για να κάνει τις προτάσεις του και να προσκομίσει πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής μειοψηφίας κ. Νίκος Τσανής είπε ότι οι παιδικές χαρές ίσως πρέπει να κλείσουν εάν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ενώ ο κ. Βασίλης Μαμούρας ισχυρίστηκε ότι με τη λήψη απόφασης διαχέονται ευθύνες στους συμβούλους, ο κ. Αργύρης Ρούσσας ζήτησε τη συμβουλή νομικού, ενώ ο επικεφαλής μειοψηφίας κ. Σπύρος Ράππος καταψήφισε την πρόταση για να προστατέψει, όπως είπε, το συμβούλιο. Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος, Δημήτρης Εσερίδης, υπογράμμισε ότι όσες παιδικές χαρές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα κλείσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου