ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές πρότειναν τη συλλογή τηγανέλαιου

μαθητές-πρότειναν-τη-συλλογή-τηγανέλ-616563

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψάχνοντας για πετρέλαιο» μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού επισκέφτηκαν την Τρίτη 10 Μαρτίου το δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη και του πρότειναν να τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης κάδους συλλογής τηγανέλαιου και άλλων σπορέλαιων.

Οπως προτάθηκε, μετά τη συλλογή ο Δήμος Αλμυρού μπορεί να «τα μεταφέρει στις ειδικές μονάδες μετατροπής τους σε βιοντίζελ και το νέο οικολογικό, εναλλακτικό, ανανεώσιμο προϊόν που προκύπτει, να το αξιοποιήσει ως πηγή ενέργειας για τη θέρμανση υπηρεσιών του Δήμου, σχολείων ή και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ, στα πλαίσια της πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης του. Ετσι και ανακυκλώνουμε και μολύνουμε λιγότερο το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε πόρους με χαμηλό κόστος» είπαν οι μαθητές.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές για τη πρότασή τους, τόνισε ότι πιστεύει στην κρίση των παιδιών και ανέφερε ότι η ανακύκλωση των υλικών είναι βασική προτεραιότητα για την Δημοτική αρχή. Μίλησε για τα προβλήματα της ανακύκλωσης στο Δήμο που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη παιδείας και οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της περιοχής. Στο θέμα αυτό η βοήθεια των μαθητών αλλά και των σχολείων γενικότερα μπορεί να είναι καθοριστική, ειδικά όσον αφορά τον τομέα της ενημέρωσης.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες Αγγελική Πισιώτη και Μαρίνα Λέτσιου, μηχανολόγους εκπαιδευτικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου