ΑΛΜΥΡΟΣ

Καθησυχαστικές απαντήσεις έλαβαν οι αλιείς για τα καταδυτικά πάρκα

καθησυχαστικές-απαντήσεις-έλαβαν-οι-612707

Σε ενημερωτική σύσκεψη χθες στην Αμαλιάπολη

Ενημερωτική σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα των καταδυτικών πάρκων στο Δυτικό Παγασητικό πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμυρού, χθες το απόγευμα. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι κάτοικοι και οι αλιείς, με τους τελευταίους να εκφράζουν και τις περισσότερες επιφυλάξεις.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, συνοδευόμενος από υπαλλήλους του Δήμου, κάτοικοι της Αμαλιάπολης και αλιείς από Πτελεό, Σούρπη, Αγιο Δημήτριο και Αχίλλειο, ενώ την ενημέρωση πραγματοποίησε ο εκ των μελετητών του έργου των καταδυτικών πάρκων σε Βόρειες Σποράδες και Δυτικό Παγασητικό Αγγελος Μαγκλής.

Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης «οι απαντήσεις του μελετητή του έργου ήταν πειστικές για τους αλιείς της περιοχής μας. Η θαλάσσια περιοχή στην οποία θα απαγορεύεται η αλιεία είναι μικρή. Πλέον έχουμε και τη συναίνεση των αλιέων να προχωρήσουμε. Με την ολοκλήρωση του έργου τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή μας θα είναι πολλαπλά και σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία τουριστικής προβολής που έχουμε αναλάβει ως Δημοτική Αρχή και θα περιλαμβάνει το σύνολο του Δήμου μας, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τουρίστες. Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω από 3,5 εκ. τουρίστες στην Ευρώπη, ενδιαφέρονται για τον καταδυτικό τουρισμό».

Από την πλευρά του ο μελετητής του έργου Αγγελος Μαγκλής τονίζει: «Ενημέρωσα τους αλιείς ότι οι απαγορεύσεις αλίευσης για δύο ναυτικά μίλια γύρω από τα καταδυτικά δεν ισχύει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε να αλλάξουμε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή και λειτουργία καταδυτικών πάρκων. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σήμερα, τα καταδυτικά πάρκα θα πρέπει να ισαπέχουν τρία ναυτικά μίλια από κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους. Την ίδια στιγμή όμως, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει κάποιο ναυάγιο εντός της περιοχής αυτής. Οπότε για να προχωρήσει η κατασκευή των πάρκων, θα πρέπει να αλλάξει το υπάρχουν νομικό πλαίσιο», καταλήγει ο κ. Μαγκλής.

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης Ζωή Τηγανοπούλου σημειώνει ότι «έγινε μια εποικοδομητική σύσκεψη σε πολύ καλό κλίμα. Οι αιτιάσεις των ψαράδων επικεντρώθηκαν στην έκταση που θα απαγορεύεται η αλιεία, με τον μελετητή να τους καθησυχάζει ότι με τις αλλαγές που θα υπάρξουν σύντομα στο υπάρχουν νομικό πλαίσιο, όλα τα θέματα θα ξεκαθαριστούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου