ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσφυγή του Δήμου Αλμυρού για τα ταμειακά διαθέσιμα

προσφυγή-του-δήμου-αλμυρού-για-τα-ταμε-608807

Θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στη συνεδρίασή του μεθαύριο Τρίτη

Απόφαση για την άσκηση ένδικου μέσου προκειμένου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων θα λάβει ο Δήμος Αλμυρού.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα το συμβούλιο καλείται να τοποθετηθεί σχετικά για την εν λόγω απόφαση του υπουργού, που αφορά στον καθορισμό λειτουργίας τραπεζικών λογαριασμών και τον ταμειακό προγραμματισμό των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης που υπάγονται στην παρ. 10 άρθρο 69α Ν. 4270/2014 ως ισχύει.

Το θέμα έχει απασχολήσει την Κεντρική Ενωση Δήμων, η οποία αντιδρά καθολικά στην επίμαχη απόφαση, με την οποία εξειδικεύεται η διαδικασία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Θέση της ΚΕΔΕ είναι ότι η απόφαση συνιστά κατάφορη παραβίαση της οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, καθώς και την παραβίαση του Ευρωπαϊκού Χάρτη Αυτοδιοίκησης.

Στην επίμαχη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αρκετά μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είχαν αναφερθεί στον κίνδυνο η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και να κλείσουν πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Από τις 31 Ιανουαρίου η ΚΕΔΕ ενημέρωνε ότι εάν δεν άλλαζε η απόφαση μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων οι νομικοί συνεργάτες της θα προέβαιναν άμεσα σε κατάθεση αιτήσεων ακύρωσης και αναστολής της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού θα συνεδριάσει αύριο στις 6 το απόγευμα με συνολικά δεκαέξι θέματα συζήτησης.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται η αποδοχή και η κατανομή συμπληρωματικής πίστωσης στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού πάγιας προκαταβολής και τον ορισμό υπόλογου διαχειριστή.

Ακόμη το Σώμα θα συζητήσει για την απόδοση τέλους λαϊκών αγορών το β’ εξάμηνο του 2018, ενώ θα λάβει απόφαση σχετικά με αίτημα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και θα προχωρήσει σε διαγραφές οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου.

Στα θέματα περιλαμβάνονται επίσης η έγκριση σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αλμυρού, Δήμου Βόλου και του Δήμου Καρδίτσας για διάθεση υπαλλήλου/ων ειδικότητας πολιτικού μηχανικού ή/και ηλεκτρολόγου μηχανικού για τη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή έργων.

Το Σώμα θα απασχολήσουν, τέλος, η χορήγηση παράτασης περαίωσης του έργου ανέγερσης Νηπιαγωγείου Σούρπης και η έγκριση σύναψης δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μίσθωσης μηχανημάτων για τις Δημοτικές Ενότητες Αλμυρού, Ανάβρας, Πτελεού και Σούρπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου