ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αλμυρός τιμά την 25η Μαρτίου

ο-αλμυρός-τιμά-την-25η-μαρτίου-60838

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του δήμου Αλμυρού για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, θα γίνει ο γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Παραμονή της εθνικής εορτής, στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Οικονόμου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στις 7:15 μ.μ. θα γίνει παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από το Ναό και η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των συμπολιτών.

Στις 8:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ανήμερα της εθνικής εορτής, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα στις 7.30 το πρωί.

Το εορταστικό πρόγραμμα προβλέπει στις 10 π. μ παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων και μετά την είσοδο στο Ναό των στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτικών αρχών στις 10.30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Κωνσταντίνος Πριάκος, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.

Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Υμνος. Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου, από την οδό Βασιλέως Παύλου και προς το ΚΤΕΛ και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βόλου.

Θα ακολουθήσει στις 11.15 η καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο. Να επισημανθεί ότι η δημοτική αρχή καλεί τους καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους με εικόνες, εκθέματα εθνικού περιεχομένου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου