ΑΛΜΥΡΟΣ

Μπουλντόζα κατεδάφισε παράπηγμα στον Αλμυρό

μπουλντόζα-κατεδάφισε-παράπηγμα-στο-58549

Η κατασκευή του περιείχε αμίαντο και είχε μετατραπεί σε καταφύγιο δεκάδων Βούλγαρων

Με την κατεδάφιση παραπήγματος στον Αγιο Δημήτριο, το οποίο αποτελούσε εστία μόλυνσης και ρύπανσης, καθώς η σκεπή του ήταν κατασκευασμένη από φύλλα αμιάντου, συνεχίστηκε χθες η παρέμβαση για την καθαριότητα από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Αλμυρού.

Μπουλντόζα της Υπηρεσίας Καθαριότητας ισοπέδωσε το πρωί το παράπηγμα, ενώ ο χώρος περιφράχτηκε, ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση και τα κατεδαφισμένα μέρη του λυομένου σκεπάστηκαν με νάιλον μέχρι ιδιωτική εταιρεία να απομακρύνει τα κομμάτια της σκεπής.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης εξήγησε ότι η ίδρυση του οικήματος χρονολογείται πριν από το 1980, που συνέβη ο καταστροφικός σεισμός στον Αλμυρό. Οπως είπε ο κ. Βαλαμούτης, ο δήμος Ζαγορίου το είχε κάνει δωρεά, όμως, τα τελευταία χρόνια κατοικούνταν από Βούλγαρους, που έβρισκαν καταφύγιο κατά δεκάδες.

Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι οι αλλοδαποί δεν πλήρωναν ποτέ για τη διαμονή. Οπως υπογράμμισε, «το παράπηγμα δεν είχε καν ρεύμα, καθώς η ΔΕΗ είχε αφαιρέσει το ρολόι. Εφόσον ο δήμος Ζαγορίου έδωσε την άδεια, συνεργείο του δήμου ισοπέδωσε το οίκημα. Το παράπηγμα αποτελούσε επικίνδυνο τόπο πρόκλησης ατυχημάτων για μικρά παιδιά που παίζουν στην περιοχή. Το οίκημα ήταν παρατημένο επί χρόνια και κανένας δεν ενδιαφερόταν αν και το οικόπεδο γειτνιάζει με σχολείο.

Η σκεπή του λυομένου ήταν κατασκευασμένη από ελενίτ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όποτε λόγω της φθοράς, υποχωρούσαν κομμάτια της».

Πάντως, η ισοπέδωση του οικήματος προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πολιτών, οι οποίοι τονίζουν ότι επειδή η στέγη του κτίσματος ήταν κατασκευασμένη από κυματοειδή φύλλα αμιάντου θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η αποξήλωση και απομάκρυνσή του από εξειδικευμένο συνεργείο.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι η έκθεση σε αιωρούμενες ίνες αμιάντου ευθύνεται για την εμφάνιση μίας σειράς ασθενειών, όπως η αμιάντωση, το μεσοθηλίωμα και ο καρκίνος του πνεύματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου