ΑΛΜΥΡΟΣ

«Η γη είναι στο χέρι μας!»: Ψηφιδωτό του πλανήτη από καπάκια έφτιαξαν μαθητές

η-γη-είναι-στο-χέρι-μας-ψηφιδωτό-του-568551

Τη φετινή χρονιά το σύνθημα για το περιβάλλον είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση». Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών και στα πλαίσια των δράσεων που προωθούνται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περιβάλλον, οι μαθητές της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης έφτιαξαν στην αυλή του σχολείου, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, ένα ευφάνταστο ψηφιδωτό του πλανήτη, από καπάκια.

Τα καπάκια συλλέγονται στο σχολείο και δίνονται για ανακύκλωση και προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων. Τα χρώματα των ηπείρων επιλέχθηκαν σύμφωνα με τα χρώματα των ολυμπιακών κύκλων, ενώ τα παιδιά ενημερώθηκαν παράλληλα για τη σημασία της ανακύκλωσης, της διατήρησης των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων καθώς και της βιοποικιλότητας. Τονίζεται και η διαθεματικότητα της δράσης καθώς συνεργάστηκαν αρμονικά τα μαθήματα της Οικιακής Οικονομίας, της Γεωγραφίας και της Φυσικής Αγωγής.

Επίσης, σε ένα δρώμενο τα παιδιά, με νήματα διαφόρων χρωμάτων, σχημάτισαν τροφικές αλυσίδες και τροφικά πλέγματα, δείχνοντας «ποιος τρώει ποιον». Έτσι τονίστηκε η σημασία της διατήρησης όλων των ειδών στον πλανήτη και η αλληλεξάρτηση στα οικοσυστήματα.

Υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης ήταν η Κουτσομήτρου Θεοδώρα ΠΕ80, και ο Λάιος Δημήτρης ΠΕ11.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου