ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλλοι ψάχνουν στο ταμείο, και άλλοι για κρυμμένο θησαυρό

αλλοι-ψάχνουν-στο-ταμείο-και-άλλοι-για-54538

Αδεια εκσκαφής αιτείται πολίτης στο δήμο Αλμυρού

Η κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου έρχεται ως κύριο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 8 το απόγευμα. Το μέλλον του ΝΠΔΔ θα αναλυθεί στη συνεδρίαση, καθώς ο ταμίας του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Αλμυρού, δεν παραλαμβάνει το ταμείο.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το ΝΠΔΔ λειτουργεί από το 2011, οπότε συστάθηκαν τα αυτοτελή τμήματα Πολιτικών και Αθλητικών δραστηριοτήτων, Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας, Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Ομάδων και Υπηρεσιών Υποστήριξης.

Ο προϋπολογισμός του σε ετήσια βάση ανέρχεται στις 200.000 – 300.000 ευρώ με επιχορηγήσεις από το δήμο. Η ενσωμάτωση του Νομικού Προσώπου στο δήμο, με τη μεταφορά του προσωπικού και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει, πρόκειται να αναλυθεί διεξοδικά με στόχο το νοικοκύρεμα του Δήμου.

Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει και την αναστολή λειτουργίας των αρδευτικών συστημάτων στην περιοχή Πλατάνου, καθώς ο δήμος Αλμυρού «μπαίνει μέσα» κάθε χρόνο κατά 70.000 – 80.000 ευρώ.

Ψάχνουν κρυμμένο θησαυρό

Ενώ το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού επί της ουσίας καλείται να ψάξει τυχόν ελλείμματα στο ταμείο του ΝΠΔΔ, δημότισσα στην ευρύτερη περιοχή αιτείται στο δήμο να της χορηγήσει άδεια εκσκαφής για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού. Συγκεκριμένα το αίτημα αφορά σε κάτοικο που ζητεί τη χορήγηση άδειας για έρευνες στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας. Η αίτηση έχει συμπεριληφθεί ως 33ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Προσλήψεις

Από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου είναι η πρόσληψη έξι ατόμων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας. Πρόκειται για τρεις εργάτες και τρεις οδηγούς απορριμματοφόρων, οι οποίοι θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Το κενό σε προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας είναι μεγάλο, μετά την αποχώρηση των 22 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει ακόμη την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης πράξης στο πρόγραμμα για την «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωρών».

Μεταξύ άλλων, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την «Πρότυπη Πράσινη Κτηνοτροφική Κοινότητα Ανάβρας» και την αναφορά λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου περιοχής Κροκίου.

Αποφάσεις θα ληφθούν για την τροποποίηση της μελέτης «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού ως προς τους χώρους στάθμευσης», τη χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών, την ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς, τον καθορισμό αριθμού αδειών υπαίθριου εμπορίου κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου