ΑΛΜΥΡΟΣ

Καστροπολιτεία στον Πτελεό

καστροπολιτεία-στον-πτελεό-544166

Εκδήλωση αφιερωμένη στη σημασία και την ανάδειξη της πρόσφατα αποκαλυφθείσας Καστροπολιτείας Πτελεού διοργανώνει η «Αιολίς», σε συνεργασία με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας στο Κάστρο Πτελεού, που εγκρίθηκε με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «ΑΙΟΛΙΣ», δικαιούχο την περιβαλλοντική οργάνωση (εν Δράσει) και συμπράττοντα φορέα την 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αποκαλύφθηκε ο Μεσαιωνικός Πτελεός. Πρόκειται για σημαντικό μνημείο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων για οργανωμένη καστροπολιτεία. Η περαιτέρω ανάδειξη και προστασία της θα έχει πολλαπλές επιδράσεις στην περιοχή και ευρύτερα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας.

Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αλμυρού και της Τοπικής Κοινωνίας. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει εκπρόσωπος της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου