ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός .Κύμα φυγής λόγω συνταξιοδοτήσεων

αλμυρός-κύμα-φυγής-λόγω-συνταξιοδοτή-538616

Ελλιπές το προσωπικό στο δήμο Αλμυρού

Πέντε υπάλληλοι κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης τους τελευταίους μήνες, στο Δήμο Αλμυρού. Οι συγκεκριμένες φυγές, δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στο ήδη ελλιπές προσωπικό στις Υπηρεσίες από τις οποίες αποχώρησαν.

Πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονταν στην Τεχνική Υπηρεσία, στο Τμήμα Εσόδων, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τον Παιδικό Σταθμό, με το Δήμαρχο, Δημήτρη Εσερίδη, να έχει αναφερθεί κατά περιόδους για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με την έλλειψη προσωπικού.

Ηδη, μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας και της μίας εκ των δύο μαγειρισσών του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού, τα παιδιά που φιλοξενούνταν στον Παιδικό της Ευξεινούπολης, πήγαν σε αυτόν του Αλμυρού, με τη Δημοτική Αρχή, ήδη να έχει ζητήσει την πρόσληψη μιας βρεφονηπιοκόμου και μιας μαγείρισσας με πεντάμηνες συμβάσεις.

«Απ’ όσο γνωρίζω, ήδη το σύστημα έχει ανοίξει και δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους για την κάλυψη των θέσεων, μιας και γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εντός του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους (οι παιδικοί λειτουργούν και τον Ιούλιο και κλείνουν μόνο για τον Αύγουστο), να επαναλειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός Ευξεινούπολης. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα στους Δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν μακροπρόθεσμα, κοινωνικές δομές, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί», σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μαρία Σταυραντώνη, εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Στην Τεχνική Υπηρεσία, πλέον εργάζονται τέσσερις μόλις άτομα, όταν αυτή τη στιγμή σε όλο το Δήμο Αλμυρού βρίσκονται υπό κατασκευή έργα του ΕΣΠΑ, των οποίων ο προϋπολογισμός φθάνει τα 20 εκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου