ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργασίες ασφαλτοστρώσεων στον οικισμό Αγιος Δημήτριος

εργασίες-ασφαλτοστρώσεων-στον-οικισ-538607

Η δημοτική αρχή παρουσίασε τη μελέτη στους κατοίκους

Συνάντηση με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες ελαιοπερίβολων στον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Δημητρίου είχε ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργου Μαρκάκη.

Το θέμα που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν η ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων επί της κεντρικής παραθαλάσσιας οδού, σχετικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που θα αρχίσουν σύντομα.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες για την επικείμενη δημοπράτηση του έργου ασφαλτόστρωσης της κεντρικής οδού, μέχρι την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και τους εξήγησαν ότι βάσει μελέτης, ο δρόμος θα πρέπει να έχει πλάτος από τέσσερα έως έξι μέτρα. Για το λόγο αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις, θα πρέπει να γίνει διαπλάτυνση και ίσως χρειαστεί να βγουν κάποια δέντρα, ώστε να γίνουν οι εργασίες. «Οσοι ήταν παρόντες, συμφώνησαν ότι θα μπορούσε ο ανάδοχος που θα προκύψει από τη δημοπρασία, να εκριζωθούν κάποια δέντρα, μιας και ο προϋπολογισμός του έργου, δεν προβλέπει αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες ελαιοπερίβολων», τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου, Γιώργος Μαρκάκης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη, θα γίνει ασφαλτόστρωση σε μήκος 1.600 μέτρων, από την είσοδο στον οικισμό μέχρι την εκκλησία, από τη δεξαμενή μέχρι τον οικισμό σε μήκος 800 μέτρων, καθώς και ένας παράλληλος δρόμος της κεντρικής παραθαλάσσιας, μήκους 400 μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου της ασφαλτόστρωσης στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου ανέρχεται στις 350.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».

Στις επόμενες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, είναι η ένωση με το δρόμο προς την περιοχή «Φανός», όπου θα συνδέεται παραλιακά, ο Νομός Μαγνησίας με τον αντίστοιχο της Φθιώτιδας (Γλύφα), συνολικού μήκους 1.600 μέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου