ΑΛΜΥΡΟΣ

3,5 εκατ. ευρώ οφειλές στο δήμο ~ Τρέχει από την Τετάρτη 29 Απριλίου η ρύθμιση χρεών

35-εκατ-ευρώ-οφειλές-στο-δήμο-τρέχει-από-538555

Ενταξη στη ρύθμιση οφειλών με 100 δόσεις δίνεται σε οφειλέτες του Δήμου Αλμυρού, από την περασμένη Τετάρτη 29 Απριλίου και η οποία θα έχει ισχύ μέχρι και 26 Μαΐου. Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, θα μπορούν να ρυθμίζονται και νέες οφειλές που θα προκύψουν.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη του τμήματος Εσόδων του Δήμου Αλμυρού, Σοφία Τσέτα «οι συνολικές οφειλές προς το Δήμο, ανέρχονται στο ποσό των 3,5 εκ. ευρώ, ενώ στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι οφείλουν από εντάξεις στο σχέδιο πόλης και οι οφειλές τους έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες».

Ηδη, την περασμένη Τετάρτη, πρώτη ημέρα εφαρμογής της ρύθμισης, ένας οφειλέτης προσήλθε στην Υπηρεσία Εσόδων και ρύθμισε οφειλή, ύψους 45.000 ευρώ, με τις δόσεις του να ολοκληρώνονται το 2025.

Στη ρύθμιση εντάσσονται όλοι οι οφειλέτες, ανεξαρτήτου ποσού οφειλής, καταβάλλοντας την πρώτη δόση. Για να παραμείνει κανείς στα ευεργετήματα της ρύθμισης, θα πρέπει να μη χάσει κατά τη διάρκεια ισχύς της, περισσότερες από δύο δόσεις.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις διατάξεις της ρύθμισης, με εφάπαξ καταβολή του ποσού οφειλής, απαλλάσσεται από το σύνολο των προσαυξήσεων, ενώ όσο λιγότερες είναι οι δόσεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό απαλλαγής από τις προσαυξήσεις.

Τέλος, από τις προηγούμενες ρυθμίσεις που έχουν «τρέξει» στο Δήμο Αλμυρού, προκύπτει ότι μόνο το 20% όσων εντάχθηκαν σε αυτές, δεν τις ακολουθούν πιστά, κυρίως αυτοί που χρωστάνε μεγάλα ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου «Ρύθμιση για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Ρύθμιση για τις οφειλές προς τους Δήμους», η ελάχιστη καταβολή δόσης ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Οσοι ενδιαφέρονται, η αίτηση για την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού.

Με την υπαγωγή και υπό την προϋπόθεση της τήρησης του προγράμματος ρύθμισης δεν υπολογίζονται τα πρόστιμα των άρθρων 57 και 59 του Κ.Φ.Δ. και του άρθρου 6 του Κ.Ε.Δ.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπαγωγή των οφειλών προς του ΟΤΑ, συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου