ΑΛΜΥΡΟΣ

Επανασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ

επανασύνδεση-με-το-δίκτυο-της-δεη-538279

Πρωτοβουλία προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης και να επισπευσθεί η επανασύνδεση των νοικοκυριών τους με το δίκτυο, αναλαμβάνει ο δήμος Αλμυρού. Τα νοικοκυριά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση υπολογίζονται σε 50 στην περιοχή του Αλμυρού.

Επειτα και από τη σχετική πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Δήμος Αλμυρού πρόκειται να συστήσει αρμόδια επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις περιπτώσεις κατοίκων του δήμου που ανήκουν στις κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και στους οποίους έχει γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην πρώτη τους κατοικία.

Για την επίσπευση των διαδικασιών, οι πολίτες των οποίων η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί για οικονομικούς λόγους, καλούνται να προσέρχονται στο δημοτικό κατάστημα και να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους έχει διακοπεί για οικονομικούς λόγους και ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και την επανασύνδεσή τους με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου θα πρέπει να αναγράφονται πλήρη στοιχεία, ονοματεπώνυμο του ατόμου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, διεύθυνση, ΑΦΜ, τηλέφωνο, αριθμός παροχής ρεύματος και η προνομιακή δομή της οποίας είναι επωφελούμενος (Βοήθεια στο Σπίτι ή συσσίτιο της ενορίας). Επίσης θα επισυνάπτονται η κάρτα ανεργίας και η φορολογική δήλωση 2013 (Ε9).

Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ 2422350204 (γραφείο Δημάρχου)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ είναι:

• Ατομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.

• Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh.

Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας). Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.

• Ατομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh.

• Ατομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Η έκπτωση θα αφορά στις πρώτες 2.000 kWh και οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στη συνολική κατανάλωση, όπως ισχύει κάθε φορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου