ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοίγει ο «κουμπαράς» για ανασκαφικές εργασίες

ανοίγει-ο-κουμπαράς-για-ανασκαφικέ-501821

Στη Νέα Αγχίαλο θα βρεθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος για το άνοιγμα του «κουμπαρά» στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν το ποσό που επιθυμούν για τη συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Φθιώτιδων Θηβών στις Μικροθήβες.

Ο κ. Μπένος θα βρεθεί στην Αγχίαλο στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών και το Σωματείο Διάζωμα στο Αμφιθέατρο του δημαρχείου στις 7.00 το απόγευμα αφιερωμένη στην προσπάθεια για την ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου των Φθιώτιδων Θηβών στις Μικροθήβες.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κκ. Βάσω Αδρύμη-Σισμάνη προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου με θέμα «Το αρχαίο θέατρο της πόλης των Φθιώτιδων Θηβών: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» και ο Σταύρος Μπένος πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα με θέμα «Ο ρόλος των πολιτών για την προστασία των μνημείων». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Ηλίας Καραπατάκης.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και ο δήμος αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού, χρηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τις ανασκαφικές εργασίες με το ποσό των 50.000 ευρώ και 30.000 αντίστοιχα.

Φορέας υλοποίησης των προγραμματικών συμβάσεων θα είναι το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών με επικεφαλής του προγράμματος τη Βασιλική Αδρύμη-Σισμάνη Δρ. Αρχαιολόγο, προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

Ο κ. Μπένος και το Διάζωμα βοηθούν στην κατεύθυνση να βρεθούν χορηγοί ιδιώτες. Τα πάντα στο θέμα του ποσού θα συγκεντρωθεί γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, καθώς αναρτώνται στο διαδίκτυο και τα χρήματα καταβάλλονται μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού. Έστω και με ένα μικρό ποσό καλούνται οι δημότες της Νέας Αγχιάλου αλλά και όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας να συνδράμουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάδειξης του σημαντικού αυτού θεάτρου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα Ίαμβος με τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) και Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη (πιάνο).

Τέλος να σημειωθεί ότι το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου με την βοήθεια της κ. Αδρύμη-Σισμάνη για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να το επισκεφτεί. Η αναχώρηση θα γίνει από το δημαρχείο στις 9.30 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου